Skal vi tro leserne våre vil Manchester City stikke av med gullet denne sesongen. Liverpool har overraskende få troen på.

Kampguiden la ut en leserundersøkelse like før seriestart og svarene er jevnere enn vi forutså. Manchester City fikk flest stemmer, Livervpool kom overraskende nok på fjerdeplass.

Har tro på Tottenham

Sjokkerende nok er både Tottenham og Manchester United foran Liverpool på listen. Tottenham var få stemmer unna å gå til topps.

Harry Kane feirer scoring mot PSV Eindhoven i Champions League. Foto: Action Foto Sport/Alamy
Harry Kane feirer scoring mot PSV Eindhoven i Champions League. Kan han feire seriegull i mai neste år? Foto: Action Foto Sport/Alamy

Om leserne her stemte med hodet eller hjertet vet vi ikke, det må også nevnes at antall stemmer er heller begrenset siden Kampguiden er helt i startgropen. Det er likevel overraskende hvor få stemmer Liverpool har fått. Har Liverpool-supporterne mistet troen?

Det er lett å ha sympati med de rødkledde etter at gullet glapp selv om laget kun tapte en kamp forrige sesong (ok, vi vet United-fans fryder seg over det, så ikke alle har sympati), men serieåpningen viste da at laget ikke akter å sakke ned med det første, og laget har alt sanket inn en pokal i UEFA Super Cup.

Suksess på overgangsmarkedet

Både Manchester City og Tottenham anses å ha styrket seg på overgangsmarkedet i sommer, og spesielt Tottenham har en helt annen inngang til årets sesong enn forrige – hvor de kom helt til Champions League-finalen. Det til tross for noe uro rundt fremtiden til stjernespiller Christian Eriksen.

Hva City angår anses det fortsatt at klubben har en tropp som kunne mønstret to lag som kjempet om tittelen. Tidligere United-trener Mourhino var selv såpass syrlig at han mente lagets B-lag er sterkere enn Chelsea, Manchester United og andre lag som ikke heter Liverpool, Tottenham eller Manchester City.

Begge lagene smelte også til med solide seire i serieåpningen, selv om det satt langt inne for et lenge vaklende Tottenham som snudde 0-1 til 3-1 siste halvtimen.

United og feberfantasier?

Kan Manchester United overraske i år og stikke av med tittelen? Flere av leserne mener tydeligvis det, og har ikke latt seg affisere av den sterke kritikken av at midtbanen og angrepet ikke er styrket.

Det United derimot har gjort noe med er forsvaret. Harry Maguire, til 85 millioner pund, og Aaron Wan-Bissaka, til 50 millioner pund, viste seg begge frem da Chelsea ble nedsablet med 4-0.

Prisen for Harry Maguire

I kroner

865000000

85 millioner pund er rekord for Harry Maguire.

I vafler

58000000

Det tilsvarer trolig flere vafler enn noensinne solgt i barnefotballens historie her til lands.

I (ny) fregatt

0,08

Det hadde ikke vært nok til å kjøpe ny fregatt til Norge (men det er mer enn hva Røkke brukte på sin luksus-yacht forrige tiår).

I kunstgressbaner

850

Nå varierer prisen på en kunstgressbane voldsomt, men 850 slike kunne du nok fått forutsatt at du velger riktig leverandør.

Pengebruken i fotball er enorm, men inntektene desto større om United begynner å sanke pokaler og kommer seg inn i Champions League-eventyret igjen.

Det er nok kjekt for United at det er entusiasme å spore, selv om vår egen redaktør og United-fan ikke levnet laget særlig håp om førsteplassen. Ole Gunnar Solskjær ser nå ut til å ha en klar plan, som flere supportere stiller seg bak. Spørsmålet er om stjernespiller Pogba akter å gjøre det samme.

Everton?

På femteplass kom Chelsea, det ramlet også inn stemmer på Arsenal. Selv Everton sanket en stemme, som vel må være en bug i systemet…?

Sluttresultatet

  1. Manchester City
  2. Tottenham
  3. Manchester United
  4. Liverpool
  5. Chelsea
  6. Arsenal
Forrige artikkelUkens Premier League-kamper uke 33, 2019: Kan Spurs tukte City? Vil Southampton klare å stå imot Liverpool?
Neste artikkelFantasy League: de Gea inn for Alisson?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her