Da nærmer det seg seriestart for Premier League, da må selvfølgelig sesongtips utdeles. Her er derfor min topp fem liste!


Daniel Andreassen

Fagredaktør

Kampguidens redaktør er en svoren Manchester United-fan, men han vier ikke laget særlig håp i kampen om gullet.


– Manchester City blir laget å slå

Dette året opplever jeg at det er kanskje enda vanskelig å lage denne lista enn før. Det er flere lag som vil melde seg på om de gjeve topp-fem plassene, samt at det kommer kanskje til å bli jevnere også bak disse plassene.

Flere lag har fått flere TV-penger og flere blir mer aktive på overgangsvinduet for å styrke stallen sin. Det ene laget etter det andre har satt ny overgangsrekord i jakten på forsterkninger. I tillegg så overrasker som regel et av opprykkslagene og gjør det bra i sin første sesong. Så vil det være noen av de faste som overrasker og noen som skuffer.

På topp så tenker jeg at Manchester City blir laget å slå. Spørsmålet er om de får for mye fokus på å vinne Champions League, og at dette går ut over serien. Det andre som kan påvirke, er at dette er tredje sesongen til Josep Guardiola, som ofte er å anse som den vanskeligste sesongen for en trener. Kan spillerne være lei trenerens krav til høy intensitet, eller vil de bli like sterke som i fjor?

Et hjemsøkt Liverpool

Videre er det spennende å se om Liverpool vil utfordre Manchester City om førsteplassen, eller om seriespøkelse henger med de. De har hatt en litt trøblete oppkjøring med tanke på resultatene. Noen mener at det vil kunne si noe om oppkjøringen, da det statistisk sett er få som har hatt en dårlig oppkjøring som vinner serien. Men noen unntak er det, og Liverpool kan kanskje være nok et slikt sjeldent tilfelle.

Daniel tror Ole Gunnar Solskjær kan feire topp 4-plass etter endt sesong. Foto: Andrew Orchard/Andrew Orchard sports photography/Alamy
Daniel tror Ole Gunnar Solskjær kan feire topp 4-plass etter endt sesong. Foto: Andrew Orchard/Andrew Orchard sports photography/Alamy

Bak de to tittelkandidatene handler det mye om Tottenham, Manchester United, Arsenal og Chelsea, samt at Everton og Leicester fort kan komme og blande seg inn. Det er vanskelig å si hvem som kommer hvor, men om Manchester United takler den tøffe starten sin, kan de melde seg på i toppen. Tottenham tar med seg erfaringen sin fra i fjord, og Arsenal og Chelsea er vanskelige å bli helt klok på. Dette blir uhyre spennende!

Mitt topp-5 tips:


1. Manchester City

 • Midtbanen er styrket
 • Toppklassespillere i samtlige posisjoner
 • Mistet kapteinen
 • Champions League kan stjele fokus


2. Liverpool

 • Gode og viktige spillere i sentrale roller i alle ledd.
 • Viktig kontinuitet under Klopp.
 • Skuffende sesongoppkjøring.
 • Sliter med «PL-spøkelset».

3. Tottenham

 • Høstet viktig erfaring gjennom Champions League-finale.
 • Beholdt kjernen i laget og ytterligere forsterket midtbanen.
 • Stor fallhøyde etter den gode fjorårssesongen.
 • For ustabil.


4. Manchester United

 • Styrket forsvaret.
 • God sesongoppkjøring.
 • Har Solskjær nok erfaring til å snu skuten?
 • Mye uro i laget skapt grunnet overgangsrykter.

5. Arsenal

 • Fått inn nye gode spillere.
 • Et veldig godt angrep.
 • Mistet kapteinen.
 • Slipper til motstander for lett, forrige sesong var det 9 lag som slapp til færre skudd på mål.

Forrige artikkelUt på tur? Slik finner du ut hvor ditt engelske favorittlag spiller
Neste artikkelDette er byene som Premier League 2019/20 spilles i

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her