Manchester United må ta mer kontroll over kampene enn det som har vært tilfellet så langt i sesongen.


Daniel Andreassen

Fagredaktør

Daniel har UEFA A-lisens og kommenterer stort og smått om fotball. Han er Kampguidens utvalgte Manchester United-ekspert.


Etter en periode der resultatene gikk Manchester Uniteds vei, stoppet det opp igjen borte mot AFC Bournemouth. Både ballbesittelsen og skuddstatistikken var lav i kampen. Manchester United hadde ball 57% og leverte 9 avslutninger på mål.

Til sammenligning kan Liverpool og Chelsea skilte med henholdsvis 70% og 75% ballbesittelse og 18 og 12 avslutninger.

Vil Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap klare å snu dette, og i så fall hvordan?

Delte meninger

Ole Gunnar Solskjær har blitt stemplet som alt fra et geni til en som ikke vet hva han driver med. Han hylles når ting går bra (spesielt her i Norge) og slaktes når det går dårlig (spesielt i England). Hvilke muligheter har han egentlig til å få snu den trenden som er? Vil et trenerbytte være løsningen for Manchester United?

Selv håper jeg at Ole Gunnar Solskjær får muligheten til å bygge lag over tid og at Manchester United ikke sparker han. Jeg opplever også at fansen er såpass tålmodig at han er en av få trenere som kan bli sittende lenge på tross av sviktende resultater. Noe av årsaken er fordi det rådende inntrykket er at Solskjær tar kulturen litt tilbake til klubbens røtter, noe de setter pris på.

Tradisjon eller nytenking?

En av utfordringene til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er at de ikke bare kan gå tilbake til røttene, de må også finne noe som er framtidsrettet og nytenkende. Hvordan kommer fotballen til å se ut framover, hvilke spillere trenger klubben for å møte ligaen ikke bare i dag og neste år, men også framover i tid.

Manchester United - Crystal Palace. Foto: Reuters/Paul Childs
Foto: Reuters/Paul Childs

Det er en selvfølge at Manchester United skal ha ambisjoner om å vinne titler, men disse skal ikke bare vinnes av og til. Titler skal vinnes flere år på rad og klubben skal være å kjempe i toppen over tid.

Troppen en har vil være den samme med en ny trener, så det å bytte trener nå vil være unødvendig. Overgangene i januar er heller ikke lette, så det er ikke sikkert at dette vil være med på å styrke laget. Manchester United må nok handle en spiller eller to for bredden sin del, men en kan nok ikke håpe for mye på at en storsignering vil finne sted.

Må vise mer enn kontringsfotball

Det Ole Gunnar Solskjær må få til, er at laget får styrt mer av kampene. De må kunne vise til at de er mer enn bare en kontringslag. De har klart seg bra mot Chelsea i to kamper og Liverpool, men så lenge de taper eller spiller uavgjort med lag som er under seg på tabellen eller rundt samme plassering, vil de ikke kunne klarte mye.

Overgangen til tre bak kan være en god taktisk plan for å være mer offensive, men da må ikke vingbackene komme for langt bak så en ligger for ofte med en femmer bak i forsvar. Laget må tørre å få mer av spillet på motstanderens halvdel og være veldig god i gjenvinning og press. En må også klare å få komme til flere avslutninger og få flere på laget til å score mål. Akkurat nå er en for avhengig av noen få.

Vi supportere får i alle fall håpe at Manchester United går ut på Old Trafford på søndag og virkelig tar styringen på kampen mot Brighton & Hove Albion.

Forrige artikkelFør kampen: Nå har Emery virkelig press på seg
Neste artikkelPå sidelinjen med Johnny og Hans: Tips til FPL-runde 13

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her