– Chelsea har hatt dårlig uttelling. Vil Lampard lykkes mot Leicester?

Før kampen: Chelsea - Leicester

Frank Lampard jakter sin første seier som Chelsea-manager etter å ha overtatt skuten fra Maurizio Sarri. Vil han lykkes mot et sterkt Leicester-lag?


Arlind Devolli.

Arlind Devolli

Journalist

Arlind er vår dedikerte Chelsea-ekspert.


Tredje kamp på en uke for Chelsea

Det blir ingen enkel kamp for Lampards menn, som måtte fullføre hele 120 minutter med fotball i onsdagens Supercup-finale mot Liverpool. Det endte med et knepent tap etter straffespark-konkurranse.

På motsatt halvdel venter Leicester, som Chelsea ikke har tatt tre poeng mot siden 2017. Etter at Chelsea før det vant de fleste oppgjør mellom de to lagene, har Leicester yppet seg de siste sesongene.

Rodgers har satt sitt preg på Leicester

Chelsea er favoritter, men «The Foxes» vil bli en tøff nøtt å knekke. Tidligere har det handlet om kontringsfotball for Leicester, men tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers har nå overtatt og det med en Pep Guardiola-inspirert taktikk. Ballbesittelse, høyt press med backene, en midtbanespiller som kan vri spill ofte og vinger som kan krysse hverandre er noe Rodgers har pisket inn i dette laget.

Harry Maguire-erstatteren Caglar Soyoncu gjorde en god figur i forsvaret og fikk skryt av Rodgers etter Wolverhampton-kampen, som endte 0-0. Debutanten Ayoze Perez derimot slet og var ufarlig offensivt. Han ble byttet ut etter 76 minutter, men han kommer nok til få fortsette å starte på dette Leicester-laget, for han imponerte i pre-season.

Jamie Vardy, Ben Chilwell, James Madisson, Roberto Pereira og Youri Tielemans gjorde alle en god sesong i fjor og vil nok være de viktigste spillerne for Rodgers’ mannskap. For å være med å kjempe om Europa-plassering er det disse spillerne som må levere aller mest.

Chelsea med dårlig uttelling i sesongåpningen

Lampard fikk en verst tenkelig start på jobben etter 4-0 tapet mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Resultatet lyver litt i forhold til prestasjonene, men et effektivt hjemmelag sørget for en blytung kveld for Lampards menn.

Det var ikke en helsvart prestasjon, tvert imot. Chelsea viste gode tendenser i første omgang, og kunne fort ha hatt et par scoringer etter de første 45 minuttene. Mot Liverpool i midtuken gjorde de en solid kamp og etter 90 minutter stod det 1-1. London-klubben puttet ballen i mål fire ganger på 120 minutter, men to av de ble korrekt avblåst for offside.

Et angrepsvillig Chelsea

I den kampen beviste Chelsea at de har noe å fare med. Flere supportere vil ha det til at Chelsea er det svakeste laget av topp 6-klubbene, men de viste gode tendenser mot de regjerende mesterne av Champions League. Selv sa Lampard at dette lever de godt med. Det ser ut som spillere som er ute etter å bevise at de har noe å kjempe for. Finalen kunne tippet begge veier, men en svak straffe utgjorde den avgjørende forskjellen.

Lampard var selvfølgelig frustrert og skuffet over tapet, men var veldig fornøyd med lagets innsats og prestasjon på banen. For en Chelsea-fan er det godt å se at han har lyst å spille angrepsfotball.

– En strålende Kante er tilbake

Chelsea, som har hatt et par skader på sentrale spillere, fikk endelig Ngolo Kante tilbake etter å ha vært savnet mot Manchester United. Kante spilte en strålende kamp defensivt og offensivt, han leverer som oftest alltid gjenvinnings-fasen av spillet.

Kante fikk spille samme posisjon som han spilte under Sarri, og det trivdes han med. Verdensmesteren viste at han kan mer enn å vinne ballen, ved å slå et par tunneler og driblinger som vi ikke er vant til å se fra den kanten.

Nysigneringen Pulisic fikk vist hva han har å tilby dette Chelsea laget, med en strålende målgivende pasning til Giroud, som sendte han gjennom alene mot keeper. Han scoret selv et mål etter å ha blitt spilt gjennom av Jorginho, men som ble riktig avblåst for offside etter at VAR ble involvert.

Pulisic hadde 47 ballberøringer, skapte 2 sjanser, fikk et mål annullert og hadde en målgivende mot Liverpool.

Amerikaneren viser at han hurtighet og er god til å utfordre, men tar til tider noen svake beslutninger. Noen touch for mye blir det til tider, men potensialet ligger der.

Lampard satser på de hjemvendte

De hjemvendte utlånssoldatene Kurt Zouma, Tammy Abraham, Masoun Mount og Fikayo Tomori er med i planene til Lampard.

Zouma reiste seg etter en svak prestasjon mot United og viste at han fortsatt er en god og beinhard stopper. Mount gjør et bra innhopp og skaper litt trøbbel for Liverpool. Han er en spiller Lampard ønsker seg etablert i startoppstillingen, med tanke på at det er mye like kjennetegn mellom dem som fotballspillere. Mount har talentet og en høyrefot som kan være involvert i mye målpoeng.

Abraham kommer inn fra benken og lager straffe i ekstraomgangene, i tillegg til at han bommer på en stor sjanse på stillingen 1-1. Spissen har bevisst at han kan score mål i Championship, men blir steget fra å være spiss for en Championsship-klubb til en storklubb i Premier League litt for stor? Abraham har hatt sjanser i disse to kampene, men har ikke fått noen uttelling. Han bommet også på straffen som gjorde at Liverpool ble mestere. Men det virker fortsatt som at Lampard har troen på Abraham og at han kommer til å flere sjanser.

For unge spillere i klubben har Lampard en personlighet som mange vil elske. En manager som viser tillit og er vennlig med spillere i pressen (noe en som Mourinho manglet) er det alle spillere liker.

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1162067919922171905

Det store spørsmålet er om Chelsea-legenden er klar for det store steget. Et års erfaring som manager kan være for lite når du er manager for Chelsea.

Verdt å vite

  • Chelsea har vunnet første hjemmekamp for sesongen 14 ganger de siste 16 sesongene, med kun et tap (Burnley i 2017/18-sesongen)
  • Forrige hjemmetap for Chelsea kom i desember 2018, mot nettopp Leicester.
  • Kampens dommer er Graham Scott

Spillere som er verdt å følge:

  • Pulisic: Etter å ha blitt benket mot Manchester United i serieåpningen, fikk han tillit fra start mot Liverpool i midtuken. Amerikaneren varter opp med en flott målgivende pasning. Vingen vil nok være nok være sulten for å imponere i sin første kamp på Stamford Bridge. Mot backer som presser høyt finner han raskt rommet han ønsker seg. Pulisic ble byttet ut etter 76 minutter, så han har nok friskere bein enn de fleste som fullførte 120 minutter.
  • Vardy: Vardy bryr seg ikke om hvem han møter, han har en veldig imponerende statistikk i møte med topp 6-klubbene, hvor han ofte scorer. Mot et Chelsea-lag som presser høyt er det store muligheter for å finne rom bak forsvaret. Han er den som leverer mest mål for Leicester og er nok favoritt til å bli toppscorer for dem igjen.

2019søn18aug17:30søn19:3017:30 - 19:30 Chelsea - LeicesterPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkel– Forsiktig optimisme i Arsenal
Neste artikkel– Denne sesongen har Tottenham ingen unnskyldninger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her