Kan det gode overgangsvinduet bety vendepunktet for Arsenal? Laget har endelig gjort nødvendige forsterkninger.


Robin Nesse

Journalist

Robin er Kampguidens Arsenal-ekspert.


Arsenal vs Burnley

Før kampen

Solide forsterkninger

Finaletapet mot Chelsea i mai (4-1) gjorde det klart at Arsenal skal spille Europaligaen nok en sesong, da klubben kom på en nokså skuffende 6. plass i Premier League. Fraværet av Champions League-spill resulterte i rapporter om at Arsenal skulle få et overgangsbudsjett på 45 millioner pund.

Det ble slått alarm i klubben om hva som ville være veien videre, ettersom den svært mislikte eieren Stan Kroenke opp gjennom årene har vært sparsommelig med investeringer i London-klubben. Kritikk som ble forsterket med tanke på de enorme summene øvrige «topp 6»-lag har brukt. Mange stilte spørsmål med hva som burde gjøres.

Etter en hektisk sommer har klubben signert seks nye spillere: Pepe, Tierney, Luiz, Martinelli og Saliba (Saliba riktignok umiddelbart lånt ut tilbake til Saint-Etienne) er kjøpt inn, mens Dani Ceballos kommer på lån fra Real Madrid.

Emerys mannskap har virkelig meldt seg på til sesongen 2019/20. Pepe var det virkelige vendepunktet, hvor de betalte 72 milloner pund og dermed knuste sin egen overgangsrekord. David Luiz og Kieren Tierney er signeringer som styrker forsvaret til Arsenal, noe som er enormt viktig.

Pepe. Foto: Arsenal
Pepe. Foto: Arsenal

Får laget orden på forsvarsrekken?

De siste årene har «The Gunners» vært et av de beste angrepslagene, men det er i det bakre leddet det har sviktet. 51 baklengsmål på 38 kamper forrige PL-sesong er ikke godt nok for et lag som skal være med i toppen. Signeringer av Luiz og Tierney kan være et lite steg i riktig retning.

Ligaens kanskje mest målfarlige spillere, kombinert med at manager Emery har fått et år til på å bli mer kjent med laget, kan bety flere oppturer på Emirates i år. Forrige helg ble det en 0-1 seier mot Newcastle, som ikke bare var en seier men også en clean sheet på bortebane, noe de kun klarte en gang i hele fjor. Nå er første hjemmekamp mot et hardtkjempenende Burnley.

Burnley sikter seg inn mot øvre halvdel

Burnley sikter seg inn mot en nivået fra sin svært imponerende 7. plass i 2017/18-sesongen. Etter en treg start på 2018/19-sesongen, med en Europaliga-kvalifik som forstyrret laget nok til en skuffende sesongstart, vant laget fattige tre kamper i perioden frem til januar. Det så lenge ut til at det gikk mot nedrykk for «The Clarets», men en bedre vårsesong sikret plassen. Laget endte til slutt med 45 poeng.

Denne sesongen vil laget gjøre sitt beste for å unngå en lignende start, for å få momentum inn i sesongen. Med få spillerkjøp vil Burnley få det tøft i kampen om Europa-plassene i kamp med lag som Leicester og Everton. Et spillerkjøp som vil styrke angrepsspillet er Jay Rodriguez, som returnerer til Turf Moor.

Sean Dyches menn har kommet til en forrykende start på sesongen, og vil være full av selvtillit når de gjester Emirates lørdag etter en 3-0 seier mot Southampton. Sean Dyche vil ha en vanskelig oppgave med et Arsenal-lag som er ubeseiret i 17 av 18 siste hjemmekampene. Burnley har også tapt de siste 10 kampene i alle turneringer mot laget fra Nord-London.

Spillere verdt å holde øye med:


  • Pierre-Emerick Aubameyang, som har scoret 6 mål på 3 kamper mot Burnley, er den Sean Dyche må se opp for. Den mål-farlige lynspissen har også notert seg med en scoring som ble avgjørende borte mot Newcastle.
  • Ashley Barnes, fjorårets toppscorer hos Burnley, er en kraftspiss som man får virkelig kjenne i alle dueller. Han hadde en fantastisk kamp mot Southampton med to mål. Med et litt urutinert forsvarsrekke kan Barnes for alvor utnytte dette til å straffe Arsenal.

2019lør17aug13:30lør15:3013:30 - 15:30 Arsenal - BurnleyPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkelEt motivert West Ham vil vise at de kan bedre enn dette
Neste artikkel– Chelsea har hatt dårlig uttelling. Vil Lampard lykkes mot Leicester?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her