Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær bør si seg fornøyd med januar-handelen, mens Chelsea ikke fikk napp hos noen. Her er det vi mener er de tre vinnerne og taperne i januar-vinduet.

Artikkelen er skrevet med bidrag fra Arlind Devolli og Arvid Olsen Daatland.

Overgangsvinnere: Spurs og 2xUnited

Manchester United

Daniel tror Ole Gunnar Solskjær kan feire topp 4-plass etter endt sesong. Foto: Andrew Orchard/Andrew Orchard sports photography/Alamy
Soslkjær opplever et økende press, men kan si seg fornøyd med å få inn Fernandes. Foto: Andrew Orchard/Andrew Orchard sports photography/Alamy

Manchester United hadde et aktivt overgangangstvindu i januar. Solskjær er en av de som kan være mest fornøyd med overgangsvinduet, selv om han mister sin kaptein – den anvendelige Ashley Young.

Ole Gunnar Solskjær brukte store deler av vinduet på å få i havn avtale for den portugisiske midtbanespilleren Bruno Fernandes. Han tilbyr en offensiv drivkraft United har manglet denne sesongen, og gjorde en god figur i hjemmedebuten mot Wolves.

I tillegg ble den tidligere Watford-spissen, Odion Ighalo, hentet på utlån fra kinesisk klubb som backup etter at Marcus Rashford ble skadet i lang tid. Han ble riktig nok hentet inn som en backup spiss for en skadet Marcus Rashford.

Solskjær fortsetter også å rydde unna i troppen. Seks spillere dro på utlån, mens kaptein Ashley Young ble solgt.

Sheffield United

Sheffield United. Foto: Sheffield United
Sheffield United. Foto: Sheffield United

Chris Wilder har fått en forrykende start på sesongen og er oppe på en ganske så imponerende 6. plass etter å ha rykket opp med klubben ifjor. Nå gjør han enda større forsterkninger med Richairo Zivkovic. Den lynraske vingen kommer fra Kina på lån og gir Wilder mer offensive muligheter.

På nest siste dag på overgangsvinduet kom en nordmann gjennom portene på Bramall Lane, som satte overgangsrekord for Sheffield United. Sander Berge kommer fra Genk og rett inn på laget som ble spilt i helgen. Hans tilvekst ble verdsatt i debuten, hvor han ble hyllet av bortefansen ved kampslutt. Flere signeringer som kom var Jack Rodwell, Jack Robinson, og Panos Retsos.

Tottenham Hotspur

Tottenham gjorde tre nyervervelser i dette vinduet. Gedson Fernandes, Giovanni Lo Celso og Steven Bergwijn.

Tottenham mistet Christian Eriksen til Inter, men signerte Giovanni Lo Celso permanent som erstatter for dansken. Lo Celso ble først sendt på utlån til London-klubben til sommer 2020.

En skadet Sissoko blir ikke like merkbart nå som laget har styrket seg ytterligere. Foto: Adobe Stock

Spurs hentet inn Gedson Fernandes på en 18-måneders avtale. Portugiseren er et spennende ungt talent som kan bli en viktig spiller fremover for Mourinhos mannskap. En ny ung spiller Spurs hentet inn er Steven Bergwijn. Bergwijn fikk en drømmedebut etter en lekker scoring mot Manchester City.

Bergwijn er en energisk kantspiller som utvider alternativene til Mourinho i angrep. Nevneverdige spillere som forlot gruppen er Danny Rose (lån), Kyle Walker-Peters (lån) og Christian Eriksen.

Overgangstapere: Chelsea og to bunnlag

Chelsea

Chelsea hadde overgangsnekt i et år som ble senere redusert til et halvt år. Dermed var det mulig for London klubben å signere spillere dette vinduet. Llikevel hentet Frank Lampards mannskap ingen spillere inn. Det spekuleres i om Lampard er i uenighet med eierne om spillerkjøp.

Foto: Clive Howes/Chelsea

Med en ung og liten tropp kan det bli en lang vår nå som vi ser Tammy Abraham sliter med å finne nettmaskene med et tøft kamp program fremover. Spillere som dro fra klubben i vinter var Victor Moses (lån) og Danny Drinkwater (lån).

Norwich

Pukki og kompani skal få en tøff jobb med å holde plassen etter et svakt overgangsvindu.

Med en skuffende 20 plass i ligaen ligger Norwich helt nederst på tabellen. Overgangsvinduet i vinter ser ikke ut til å hjelpe dem nevneverdig, selv etter skadene som har oppstått.

Signeringene Ondrej Duda og Lukas Rupp styrker troppen noe men er ikke i nærheten av noe som lukter fornyet kontrakt i Premier League. Totalt 15 spillere forsvant denne vinteren, de fleste fra akademiet som ble sendt på utlån.

Bournmouth

Eddie Howe har gjort en forrykende jobb med et lag som har prestert langt over forventningene de siste årene, men denne sesongen har de slitt. En nokså skuffende 16. plass med flere skader har gjort at spillerkjøp til vinteren ble ansett som nødvendig for å kjempe seg vekk fra nedrykkskamp. Dessverre for kystbylaget ble det ingen signeringer, og med 8 spillere ute (blant annet Joshua King), må Eddie Howe klø seg i hodet av hvorfor han ikke har fått forsterket laget.

Selv tar hovedpersonen spørsmålet om nedrykk med ro og mener de har spillerne til for å bli oppe. Deadline Day ble preget av spekulasjoner om Joshua King skulle til Manchester United, men heldigvis for Bournmouth-fansen ble nordmannen værende hos «the Cherries».

Forrige artikkelKan Arteta føre Arsenal til Champions League-plass?
Neste artikkelFantasy Premier League-tips runde 27: Skråblikkekspertene tror det er tid for Fernandes

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her