20 desember ble Mikel Arteta ansett som ny manager for et Arsenal-lag som har nok av problemer å stri med. Klarer den ferske manageren å forvandle dette til Champions League-spill neste år?


Robin Nesse

Journalist

Robin er Kampguidens Arsenal-ekspert.


Arsenal har, som tidligere sesonger underprestert i år og klarer ikke å få det beste ut av sin tropp. Forsvarspillet er igjen i søkelyset for årets Arsenal-lag som bare har holdt nullen fire ganger denne sesongen.

Aubameyang er toppscorer for Arsenal med 14 mål på 22 kamper. Den lynraske spissen er en stor del av grunnen til at Arsenal fortsatt øyner håp for Champions League-spill neste sesong, men med en beskjeden 10. plass og 10 poeng opp til topp-4 ser det mer sannsynlig at Arsenal kan nå sitt ønskede mål via Europacupspill

Ny start med Arteta

På ni kamper har spanjolen vært trener for «The Gunners», det har vært en måned med oppturer og nedturer. 3 seirer, 5 uavgjort og 1 tap er fasiten. Dette er den første trener-jobben Arteta har hatt i sjefsstolen, etter å ha vært assistent-trener under Pep Guardiola i Manchester City de siste 3 årene.

Pep har gitt gode lovord om sin landsmann før overgangen til Arsenal. Han er pekt på som en årsak til suksessen City har hatt de par siste sesongene, med spillere som har blomstret (eksempelvis Sterling).

Forsvarspillet strammet opp?

På Mikel Artetas ni kamper i sjefsrollen er den største endringen skjedd i lagets defensive organisering. Åtte baklengsmål på 9 kamper gjør at Arsenal ser an til å snu det som har svekket dem betydelig de siste årene, nemlig forsvarsarbeidet. To nye forsterkninger er forsvarsspillerne Pablo Mari og Cedric Soares på lån. De kommer inn med mer erfaring og ser ut til å forbedre Artetas sjanser om Europaligspill til neste år.

Arteta har startet alle kampene sine med en 4-2-3-1 formasjon, hvor spesielt backer har vært et viktig moment i det offensive spillet. Et lite problem Arsenal har nå er om stjerneduoen Lacazette og Aubameyang kan starte sammen.

Talentet Martinelli

Lacazette har åpnet sesongen skuffende, med syv mål på tjuetre kamper i Premier League. Arsenals unge brasilianske talent Gabriel Martinelli har på sin side tatt engelsk fotball med storm med 11 mål på 27 kamper, men det imponerende er at scoringsnittet ligger allikevel på 91 min per mål i alle turneringer.

Martinelli. Foto: Arsenal
Martinelli ble kåret til månedens spiller i Arsenal. Foto: Arsenal

Et annet lyspunkt er at Torreira ser ut til å funnet sin posisjon. Under Emery ble uruguayaneren brukt i en mye mer offensiv rolle som ikke passet han særlig godt. Nå ligger han sammen med Granit Xhaka i en toer som ser ut til fungere for begge to mens Ozil ligger i den frie rollen.

Nå gjenstår det å se om Arteta klarer å overføre det han har lært av å være assistent-trener i Manchester City inn til det nåværende Arsenal laget.

Forrige artikkelFantasy Premier League: Skråblikkekspertene setter sin lit til Spurs i runde 26
Neste artikkelVinterens overgangsvindu i Premier League: Dette er vinnerne og taperne

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her