Ingenting var åpenbart i helgens runde, hvor kontroversielle VAR-avgjørelser og imponerende trepoengere til Crystal Palace og Newcastle ble den store snakkisen.


Uavgjort mellom Burnley og Wolverhampton

Wolverhampton tok imot Burnley med litt selvtillit etter 1-1 mot Manchester United, mens Burnley ønsket å revansjere seg etter 2-1 tap mot Arsenal.

De siste fem gangene disse lagene har spilt mot hverandre har det blitt to seire til Burnley, en seier til Wolverhampton og to av oppgjørene som har endt uavgjort. Dette kunne dermed bli en tett kamp for de to lagene. Noe det også raskt så ut til å bli.

Begge lagene fikk tidlig hver sin store sjanse, mens Wolverhampton hadde ballen mest. Det dominerende ballinnehavet skulle de fortsette å ha gjennom hele kampen, uten at de fikk utteling på det.

Burnley scoret med Ashley Barnes etter et et fint skudd fra 20 meter. Dette var hans fjerde scoring denne sesongen.

Burnley fortsette å være det laget som skapte de beste sjansene og forsvarte seg veldig bra. Wolverhampton hadde ikke et skudd på mål før ut i andre omgang og da er det en Burnley spiller som setter ballen på egen keeper etter et skudd fra Wolverhampton.

På overtid blåses det for straffe for Wolverhampton etter at en forsvarsspiller tar med foten i en duell inne i 16 meteren. Den blir også sjekket av VAR, men straffen som er gitt av dommeren blir stående.

Straffen tar Raul Jimenez, som setter den i mål og det blir dermed 1 – 1 i denne kampen. Viktig poeng for begge lag å ta med seg, men tror nok at Burnley føler seg litt snytt for to poeng i dag etter den innsatsen på det defensive og sine store sjanser.


Sjokktap for Tottenham og Manchester United

De to antatte topp seks-lagene Tottenham og Manchester United rotet det til på hver sin respektive hjemmearena. På motsatt banehalvdel møtte de lag som har vist alt annet enn god form i sesongstarten, men sløvhet bakover ble lagene brutalt straffet for.

Tottenham tapte 1-0 mot et imponerende strukturert Newcastle, som gjennom hele uken har blitt anklaget for å være totalt i oppløsning. Det var derimot Tottenham som sviktet fullstendig i det defensive arbeidet da nykommer Joelinton utnyttet en stor avstand mellom midtstopper og back. Alene med keeper gjorde han ingen feil.

Kampforløpet var ganske likt på Old Trafford, hvor dominerende ballinnehav til Manchester United betydde lite da Jordan Ayew sendte Crystal Palace opp i føringen.

Et jagende Manchester United utlignet ved Daniel James i det 89. minutt. Før dette hadde Manchester United brent et straffespark ved Marcus Rashford. På overtid mistet Paul Pogba ballen på klønete vis og Crystal Palace-spiller Patrick van Aanholt satte ballen kontant bak en nesten enda mer klønete de Gea.

Sjokktapene var dermed faktum for begge lag. Det flere var opptatt av var tilsynelatende åpenbare straffespark som ikke ble dømt, til tross for at VAR-dømming nå er innført. Regelverket sier at VAR kun skal bryte inn i straffesituasjoner hvor det anses at dommer har gjort en åpenbar feil, noe de ansvarlige ikke fant grunnlag for både da Manchester Uniteds Martial og Tottenhams Harry Kane ble stoppet med ulovlige midler i feltet.


Arsenal og Bournemouth satt behørig på plass

For topplagene Liverpool og Manchester City ble det to oppskriftsmessige seire. Liverpool tok imot Arsenal og det ble etterhvert liten tvil om hvor poengene ville ende. Liverpool ledet etterhvert hele 3-0 etter scoringer ved Matip (41) og Salah (49,58). Arsenal fikk et trøstemål ved Lucas Torreira Di Pascua i det 85. minutt.

Manchester City hadde ingen planer om å avgi nye poeng etter at det kun ble uavgjort hjemme mot Tottenham. I borteoppgjør mot Bournemouth ble det til slutt en 3-1 seier etter scoringer ved Sergia Aguero (15, 64) og Raheem Sterling (43). Harry Wilson scoret et lekkert mål for Bournemouth på overtid i 1. omgang.


Chelsea med sårt etterlengtet seier

For Chelsea var det en god helg. Rivaler som Tottenham, Arsenal og Manchester United tapte, mens Chelsea ordnet en 3-2 seier mot overraskelseslaget Norwich.

Selv om Norwich‘ toppscorer Pukki fikk seg nok en scoring, var det Chelsea som var det førende laget og til slutt vant fortjent. Også her ble det VAR-drama.

For fansen var det nok ekstra gledelig å se at Tammy Abraham åpnet målkontoen med to fine scoringer i det 3. og 68. minutt. Mason Mount fikk seg også en nettkjenning id et 17. minutt. For Norwich var det nevnte Teemu Pukki og den fremadstormende Todd Cantwell (6) som scoret. Cantwell hadde forøvrig to målgivende i forrige kamp og har vært en av de store overraskelsene så langt denne sesongen.


Trepoenger til Aston Villa, West Ham, Leicester og Southampton

Runden gjorde seg ellers bemerket for den første trepoengeren til fire andre lag, dermed er det kun Wolverhampton og Watford som står uten seier etter tre runder.

Aston Villa slo Everton 2-0, West Ham vartet opp med 3-1 seier borte mot Watford, Leicester vant en knepen 2-1 seier borte mot Sheffield United og Southampton holdt rent bur i en imponerende 2-0 seier borte mot Brighton.

Dermed er det kun Liverpool som står med full pott etter tre runder og det er kun fire lag som har unngått tap.

Forrige artikkelFør kampen: – Nå må Tottenham vise at de mener alvor
Neste artikkelViaplay satser på kvinnefotball

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her