Solskjær vs Lampard: To legender møtes til kamp

Manchester United vs Chelsea

Kan spillerlegender bli managerlegender? Alt i første serierunde møtes storlagene Manchester United og Chelsea hverandre, med hver sin spillerlegende i managerstolen. Solskjær og Lampard er blant managerne med minst erfaring i Premier League. Det de derimot har, er legendestatus i klubbene sine, takket være flere år som spillere med stor påvirkning på tidligere bragder.


Enkelte kritikere hevder de to er ansatt mer på grunn av sin status i klubben fremfor sine ferdigheter som managere. Selv om begge to har vært managere noen år og har lang erfaring fra sine egne karrièrer som spillere, er altså spørsmålet om dette er godt nok til å lede lagene til å hevde seg i toppen av Premier League, hvor de to lagene hører hjemme.

Manchester United har fordel av å ha hjemmebane og at de har hatt en veldig god oppkjøring. De har forsterket seg i forsvar, samt at noen av ungguttene har tatt gode steg. De har trent godt med tunge økter for å tåle ett høyere tempo i kamper. Solskjær snakker fremdeles om at en skal tilbake til storhetstiden, noe som han også får kritikk for, men det ser ut til at fansen og klubben er fornøyd så langt. Han har et godt team med seg i trenerstaben og de blir viktige fremover. At det er ett press på han er umulig å komme bort fra. Spørsmålet er om klubben vil være tålmodig og gir han den tiden han trenger til å forme laget.

Chelsea har hatt overgangsnekt dette vinduet og mistet David Luiz til Arsenal på siste dag av overgangsvinduet. Kjøpeforbudet kan slå positivt ut for Lampard og Chelsea da de har fått jobbet med troppen sin mer eller mindre uforstyrret og kan legge tydelige planer med de spillerne de har. At de mistet Luiz er en åpenbar svekkelse, for han sitter inne med mye erfaring som kunne vært godt å ha med seg gjennom sesongen. Lampard har uttalt at han ville vært en av flere som konkurrerer om midtstopperplassen, så Lampard virker som å ha kontroll over posisjonen. Chelsea tar med seg seieren i Europa League og kommer nok med selvtillit til dagens kamp. Så er det samme spørsmålet for Lampard; vil han få den tiden han trenger for å forme laget, eller blir forventningene og presset på å ligge i toppen for stort?

Dette skal i utgangspunktet være en toppkamp, og for oss seere er det artig at denne kommer alt i første runde. Hadde Solskjær og Lampard fått bestemme selv, kan det være at de ville hatt denne kampen litt lengre ute i serierunden. For på den ene siden er det godt å komme i gang med en toppkamp med en gang, for å se hvor skoen trykker. Mens det på den andre siden hadde vært bedre å kunne fått spilt seg litt inn før disse toppkampene starter, sånn at en kanskje hadde spilt på seg litt selvtillit og fått sett spillerne prestere i serien.

Å gjøre jobben i oppkjøringen er en ting, når alvoret er i gang er noe helt annet. Utfordring med å se på oppkjøringen, er at en ikke vet helt hva plan de ulike lagene har hatt. Lagene kan ha veldig ulike innganger til disse kampene. Noen lag kan ha terpet ny formasjon, noen kan ha hatt en veldig tøff treningsuke og noen kan ha prøvd ulike spillere for å sjekke ut hvilket nivå de besitter. Så oppkjøringen kan ikke bli brukt som en pekepinn alene på hvordan serien går, men den kan gi noen signal.

Begge lag behøver poeng for å ikke komme bakpå alt fra første rune. Liverpool og Manchester City viste at de er klare for sesongen, det samme gjorde Tottenham. I dag er det Arsenal, Chelsea og Manchester United som må vise at de mener alvor. Og en skal ikke glemme de andre laga, for det vil bli tett og jevnt.

Mitt tips er at kampen ender uavgjort, der begge lag vil være litt fornøyd med å ikke tape.


Ole Gunnar Solskjær

Manager Manchester United

Født i 1973.
Kom til Manchester United på overgang fra Molde i 1996. Han scoret 126 mål for klubben på elleve år som spiller. Har ledet Molde til klubbens første tippeligagull, men opplevde ingen suksess som Cardiff-manager i 2014. Etter et United-vikariat fra 2018, hvor han ledet United til seier i 14 av 19 kamper, fikk han jobben på fast basis i mars 2019.

Frank Lampard

Manager Chelsea

Født i 1978.
Spilte på øverste nivå for West Ham fra 1995. Ble kjøpt av Chelsea i 2001 hvor han spilte i klubben i 11 år. Tidenes mestcorende i klubben og vunnet Premier League, Mesterligaen, Europaligaen og FA-cupen. Debuterte for det engelske landslaget i 1999 og fikk 106 landskamper.


Les også:

Forrige artikkelLørdagen oppsummert: Topplagene vant som forventet
Neste artikkelKampsøndagen oppsummert: United-triumf!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her