Lørdagen oppsummert: Topplagene vant som forventet

Manchester City og Tottenham vant som forventet, søndag er det opp til Chelsea og Manchester United å følge opp.

Vi oppsummerer lørdagens fotballunderholdning:

Raheem Sterling banket inn hat-trick og viste at Manchester City er til å regne med for fullt fra start (om noen i sin villfarelse skulle tro annet). Stakkars West Ham, som mange har spådd vil ta neste steg denne sesongen, ble revet i filler av de lyseblå og tapte hele 5-0. Jesus og innbytter Sergio Agüero scoret også i oppgjøret, som også markerte den første VAR-annlueringen i Premier League etter at Sterling var millimetere i offside.

Tottenham tok også tre forventede poeng mot Aston Villa. Harry Kane banket inn to scoringer i kampens sluttminutter, etter at nykommer Ndombele først åpnet målkontoen i det 73. spilleminutt. Men det var en seier som satt langt inne, for det var Aston Villa som på overraskende vis tok ledelsen i 1. omgang etter at John McGinn på nydelig vis ekspederte en klasse-langpasning fra Tyrone Mings før ti minutter var spilt. Først da en benket Christian Eriksen kom innpå siste halvtime ble det fart på Tottenham, som snudde 0-1 til 3-1.

Med det har tre av de forventede topplagene, og tilhørende toppspillere, alle fått en god start. Liverpool startet toget fredag med sin storseier over Norwich.

Søndag er det opp til Manchester United, Arsenal og Chelsea å følge opp. Rundens storkamp er på Old Trafford mellom United og Chelsea. Nå som Kane, Salah og Sterling har vist samme imponerende takter som tidligere, blir det spennende å se om spillere som Pogba og Aubameyang følger opp.

Øvrige lag må ikke bli glemt, for her var det noen større overraskelser. West Ham var en stor skuffelse, og hypen rundt Everton klarte ikke laget å følge opp borte mot Crystal Palace i en kamp som endte 0-0. Burnley overrasket stort med 3-0 mot Southampton, Brighton overrasket enda mer med 3-0 borte mot Watford. I oppgjøret mellom Bournemouth og Sheffield United ble et langt gjesp krydret litt med en scoring til hvert av lagene, hvor bortelagets legendariske Billy Sharp kom inn og sikret et poeng på tampen av kampen.

Fantasy-league spillere merker seg nok flere potensielle røverkjøp fremover. Ndombele (valgt av 4.3%) som var god for Tottenham og med en behagelig Fantasy-prislapp på seks millioner pund, mens City-spiller Riyad Mahrez (valgt av kun 1.5%) stod for hele tre målgivende. Noe som kun er en mindre enn hele forrige sesong, for spilleren som da slet mye benken. Utover det handlet mye om Burnleys forsvarer Erik Pieters (valgt av kun 0.9%) som sikret clean sheet og to målgivende til tomålsscorer Ashley Barnes (valgt av fattige 0.3%).

Søndag er det Newcastle, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Wolverhampton og Leicester som skal i aksjon.

Forrige artikkelLiverpool-maskineriet fortsetter i samme spor som forrige sesong
Neste artikkelSolskjær vs Lampard: To legender møtes til kamp

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her