FPL: Skråblikkekspertens tips til gameweek 5

Denne runden er vi innom Melodi Grand Prix junior, en brasilianer på godt og vondt, samt at vi er langt ut på viddene med en stay away spiller som vi nesten glemmer.

Vi kan dessverre ikke benkes

Forrige runde var ikke mye å skryte av, men så er vi ikke kjent for å skryte heller. To to-poengere og en stay away spiller som ble benket, er jo så håpløst at vi burde benke oss selv. Det kan vi dessverre ikke siden det er vi som skriver denne spalten, så her fortsetter vi med friskt mot og nye underfundigheter.

Underfundig er også en god beskrivelse av starten på Premier League, for det er ikke lett å bli klok på resultatene. Det passer oss bra for da er det mye rart å velge i, og mange spillere vi kan bomme med tipsene på.

Skråblikkekspertens utvalgte til Fantasy Premier League runde 5

1Jarrod Bowen (WHU) £6.3M – valgt av 1,8 prosent

Vi er desperate etter FPL-poeng nå. Faktisk så desperate at vi tyr til en eks Hull-spiller som forslag, og det mot formlaget Tottenham. West Ham er også i kjempeform med 7-0 på de siste to kampene, så hvem vet hva som kommer til å skje i denne kampen. Kanskje Jarrod klarer å finne Hullet i Spurs forsvaret?

Når det gjelder Jarrod så er han født i Leominster, en by med 11 000 innbyggere. Forståelig at det bor så få der siden vikingene raidet stedet titt og ofte på 8-900 tallet. Bare plyndring og røving som skremte vettet av de lokale.

Derfor var det også forståelig at Jarrod forsvant fortere enn fy når han oppdaget at han spilte på lag med den norske vikingen Marcus Henriksen. Jarrod er tross alt bare 174 cm og veier knappe 70 kilo. Hadde han gjort litt research, så hadde han nok funnet ut at Marcus i sin tid deltok i Melodi Grand Prix junior med gruppa Sheep Boys. Litt ullent navn kanskje men ikke akkurat avskrekkende eller vikingaktig.

Uansett så havnet Jarrod til slutt i West Ham. Han hadde en meget god pre-season, og har beholdt formen nå i de første kampene. Han sammenlignes med ingen ringere enn Arjen Robben og det sier sitt. Om West Ham slår Spurs er et stort spørsmål, men det som er sikkert er at Jarrod kommer til å blåse Hull i motstanderens nett. Spurs må passe seg i søndagens kamp!    

2Matheus Fellipe Costa Pereira (WBA) £6.0M – valgt av 3,4 prosent

Mens Jarrod Bowen sammenlignes med Arjen Robben sies det om Matheus at han slår pasninger som Özil og dribler som Neymar. Han har da tatt med seg det beste fra disse to spillerne, og heldigvis ikke det verste som surmuling og skuespill når en blir taklet.

Tja, det siste er kanskje ikke helt korrekt, for da han ble taklet lett av Hector i en kamp mot Fulham i fjorårssesongen, kastet han seg rundt som om en skulle tro han hadde knekt både armer og bein. Hector synes dette var i overkant og tok han lett på hodet. Det skulle han ikke gjort for da ble det enda verre. Matheus rullet rundt i store smerter mens han holdt seg til hodet. Alle andre tenkte at Matheus vinner ingen Oscar for det skuespillet.

Vi får håpe han ikke er hårsår lenger, og knaller til i mandagens kamp mot Burnley.

Knalle til gjorde Matheus til gangs mot Joe Allen da han plantet albuen «midt i trynet» på han. Episoden ble først oppdaget i ettertid, og vår mann fikk tre kampers karantene i straff av FA.

Tydeligvis er han likevel godt likt av WBA supporterne. Forrige sesong ble han kåret til Player of the Season med hele 65 % av stemmene, og i 2019 ble han nominert som Bundesliga Rookie of the Season da han var utlånt fra Sporting CP til 1. FC Nürnberg. Grunnen til utlånet var at han kritiserte treneren i sosiale medier for ikke å la han starte første seriekamp.

Matheus er rett og slett en brasiliansk fotballspiller på godt og vondt. Litt «fyr i teltet», dårlig skuespill og høy selvtillit gjør i hvert fall at mange har meninger om han. Vi konsentrer oss om det sportslige, og der holder han høy standard. Det blir nok et Neymar mål og en Özil målgivende i bunnoppgjøret mot Burnley.

3Jan Kacper Bednarek (SOU) £4.5M – valgt av 0,5 prosent

Stay away! Bare å glemme Jan for Chelsea kommer til å skåre minst 4 mål i denne kampen. Polakken som kommer fra byen med navnet Slupca, vil nok oppleve en polsk riksdag i Southampton forsvaret når Chelsea trykker til på lørdag.

Han begynte karrieren sin i MSP Szamotuly som da naturlig har tilhold i byen Szamotuly. Vi må vel innrømme at dette er et ukjent og intetsigende navn for vår del. Bedre blir det ikke av at vennskapsbyene til denne byen er: Brignoles i Frankrike, Groß-Gerau i Tyskland, Tielt i Belgia og Bruneck i Italia. Foruten førstnevnte har skråblikkene ikke hørt om de andre byene, og stor honnør til de av våre lesere som kjenner til minst to av dem.

For å gi dere litt mer innsikt om byene så var Baldric of Noyon den første som skrev om Tielt, the Lords of Dornberg styrte i sin tid Groß-Gerau, François-Juste-Marie Raynouard ble født i Brignoles og Bruno von Kirchberg fikk byen Bruneck oppkalt etter seg.

Nå har vi altså fått deg til å lese en haug med intetsigende opplysninger som ikke har noe å gjøre med Fantasy-poeng, og det beklager vi. Ja vi har faktisk glemt poenget med hvorfor vi skriver dette så rådet vårt er bare Stay away Jan Baldric Kacper Dornberg Raynouard Kirchberg Bednarek!

Lykke til med runde 5!

Forrige artikkelSkråblikkekspertene: Tips til 4. runde Fantasy Premier League
Neste artikkelSkråblikkekspertene: Tips til 6. runde Fantasy Premier League

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her