AnnonseKampanje: Strim Mest og Premier League til kun kr. 449,- første måned

Det er for tidlig å avskrive Manchester United, vi velger derfor å overraske med hele tre utvalgte blant Solskjærs menn. Vi utelater også populære valg som Salah og De Bruyne denne runden. Galskap? Les og døm!

Formsvikt eller statistisk avvik?

«FPL er et marathon og ikke en spurt» er en velbrukt klisje overfor managere, spesielt tidlig i sesongen. Det er lett å se seg blind på enkeltkamper og glemme statistikken.

Manchester United er et slikt tilfelle. Laget og dets spillere, spesielt de offensive, har vært en solid investering fra januar av. Solskjærs menn taper sjeldent og scorer mye uten å være i den aller øverste prisklasse – med Martial (9.0M) som en av angriperne som normalt skal gi mest valuta for pengene og Greenwood møter drømmemotstander. Forsvaret holder oftere nullen der hvor dyrere Liverpool-alternativ ikke har vært like gnitne bakover i år, nå møter de også et lag de har godt tak på..

For all del, det er tryggere å heller satse tungt på Liverpool og City og nå gjør vi vårt beste for å overtale oss selv, men de tipsene har du nok alt lest andre steder.

Ikke glem at nå møter United et overkommelig Brighton, som de vant 3-0 og 3-1 mot i fjor, hvor Fernandes og Greenwood var de store poengsankerne.

Om da ikke laget opplever en totalt formsvikt. Lagets første seriekamp var en traust affære med tre velfortjent tapte poeng etter slurv på slurv, tunge ben og ukonsentrere spillere i 1-3 kampen mot Crystal Palace.

Vi er langt fra enig i Kampguiden-redaksjonen, hvor to av våre sterkeste FPL-managere har et litt ulikt syn på United. Den troende har fått utforme rundens lag. Vel vitende om at han har en egen evne til å overraske skal vi ikke se bort fra at United kan utgjøre en forskjell.

Vårt tips til FPL-runde 3

Vi kjører på med 3-5-2 formasjon.

Keeper: Rui Pedro dos Santos Patricio (WOL) £5.5M
Wolves-keeperen har et strålende kamp-program foran seg og er ikke bare et godt tips for denne runden hvor West Ham venter på motsatt banehalvdel. Han skal etter all sannsynlighet hente inn mange poeng i møte med Fulham, Leeds, Newcastle og Crystal Palace i påfølgende kamper.
Fasit: 1 poeng


Forsvar: Benjamin Mendy (MCI) £6.0M
Forsvareren måtte nøye seg med 1 poeng sist og på papiret skal Leicester gjøre det vanskelig for City å holde rent bur. City vant begge oppgjørene forrige sesong og en av kampene var også et av få tilfeller hvor Leicester ikke scoret mål. Bør også normalt gi god poengfangst i kommende runder med et veldig overkommelig kampprogram.
Fasit: 1 poeng

Forsvar: Luke Shaw (MUN) £5.0M
Skal man først gå for en United-forsvarer faller valget for mange på lagkompis Wan-Bissaka. Men Shaw viste gode tendenser pre-season og er også på sikt en ganske grei investering for den summen. Revansjerer United seg i denne kampen så se ikke bort ifra at Shaw både stikker av med clean sheet og målpoeng.
Fasit: 1 poeng

Forsvar: Matthew Cash (AVL) £5.0M
Aston Villa holdt nullen mot Sheffield United i serieåpningen og vi anser sannsynligheten som stor for at de fortsetter dette mot jumbolaget Fulham. Cash er eid av kun 0.5 prosent og kan fort utgjøre en forskjell til en ganske fin pris. Men vær obs på at Aston Villa fremover har Liverpool og Leicester som motstander.


Midtbane: Heung-Ming Son (TOT) £9.1M
Vi har med både Son og Kane. En runde for sent kan man kanskje si (og det blir vel ikke bedre av at vår FPL-manager som tok ut forrige rundes lag selv hadde de to, men ikke tro nok til å våge å anbefale de i første runde). Son fortsetter nok poengsanking i kommende runder.

Skal du først ha Son, er det også lurt å ha Kane – gammelt jungelordtak.

Fasit: 1 poeng

Midtbane: Havertz (CHE) £8.4M
Nykommer Havertz har ikke sanket nevneverdig med poeng i Chelseas to første seriekamper, men nå som laget har fått tid til å bli litt mer samspilt er han en av rundens heteste tips. Det ble ikke mindre hett av at han scoret hat-trick i midtuken mot Barnsley hvor han ble gitt en posisjon han er mer komfortabel med. Nå har han også falt i pris, som gjør at du kan gjøre et varp.
Fasit: 5 poeng

Midtbane: Mason Greenwood (MUN) £7.5M
Greenwood behøver ikke engang starte kampen for å gi valuta for pengene, supertalentet er garantert å komme innpå alle oppgjør og sannsynligheten er vel også stor for at han nå får tillit fra start igjen. For endringer må Solskjær gjøre fra den tragiske serieåpningen. Leverer han som forrige sesong (10 scoringer og 1 målgivende på knappe 1300 spilleminutt) vil han være et varp til den prisen. Hans eneste målgivende kom mot nettopp Brighton forrige sesong, hvor han også scoret i begge oppgjørene. Bøtter United innpå mot Brighton kan det bli en veldig god poengfangst-dag for de som beholder troen på spilleren.
Fasit: 2 poeng

Midtbane: Jack Grealish (AVL) £7.0M
En av få spillere som fortsatt er med fra forrige runde, selv om det da bare ble tre poeng. Var en av Villas absolutt sterkeste i 1-0 seieren mot Sheffield United og mot Fulham ligger alt til rette for tosifret poengfangst.

Midtbane: Rodriguez (EVE) £7.6M
Everton-spilleren har fått en strålende start på PL-karrieren, forrige runde ble det ett mål og en assist. Kampstatistikken for spilleren er også betryggende, vi forventer god poengfangst både nå mot Crystal Palace og i neste oppgjør mot Brighton.
Fasit: 2 poeng


Angrep: Martial (MUN) $9.0M
Martial får fornyt tillit i laget vårt. Han scoret ikke i lagets oppgjør mot Brighton i forrige sesong, men var sterkt involvert med assist. Denne mannen har i år sjeldent gått to kamper på rad uten målpoeng og kan utgjøre en stor forskjell i en runde hvor flere andre angripere er mer populær. Spesielt en målkåt Calvert-Lewin eller Chelsea-angriper Werner i møte med et håpløst WBA-forsvar, er blitt et mer åpenbart valg for veldig mange. Martial er valget om du har behov for å skille deg ut og samtidig ha en spiller som statistisk sett også er det trygge langsiktige valget. For du kan jo ikke bytte hver runde.
Fasit: 2 poeng

Angrep: Harry Kane (TOT) £10.5M
Holder Kane seg skadefri er han en god investering selv til den prislappen, som har vært enda høyere tidligere. Det er nettopp skader som gjorde at han har falt i pris før denne sesongen, men normalt er han uangripelig som poengsanker blant angripere i FPL. Forrige runde var han både servitør og målscorer, Tottenham er avhengig av å vinne mot solide Newcastle for å beholde momentum. Har man først Son på laget bør også Kane være med, i nær halvparten av tilfellene er de to involvert i samme scoringer. Forrige runde var et ekstremt tilfelle, så ikke forvent det samme nå.
Fasit: 5 poeng

Benk: Vydra, Lamptey, Lewis og Martinez.

Klar for noen helsprø tips med glimt-i-øyet? Sjekk ut skråblikkekspertenes tips til runde 3.

Rundens kamper

mars, 2023

AnnonseKampanje: Strim Mest og Premier League til kun kr. 449,- første måned
Forrige artikkelSkråblikkekspertene: Tips til FPL runde 3, 2020/21
Neste artikkelSkråblikkekspertene: Tips til 4. runde Fantasy Premier League

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her