Amazon Prime Video vil i desember vise Premier League-kamper for det britiske publikum. I noen tilfeller vil det bli vist i 4K og det til under hundrelappen. Det er kult det! Se og lær TV 2!

Nesten billigere å fly til London for å se kamp på TV…

Det er enkelt å si mye positivt om TV 2 sin dekning av Premier League. Prisen og den tekniske kvaliteten på det som leveres til strømmerne derimot, er umulig å forsvare. Nå gjør Amazon det enda vanskeligere, spesielt om de lykkes med sin julesatsing overfor det britiske publikum.

For mens vi i Norge er avspist med noe som ofte knapt kan anses som 720P til en prislapp på 450 kroner måneden, koster et Amazon-abonnement knapt 80 kroner måneden i Storbritannia. Der tilbys også pakken Amazon Prime som koster rundt 800 kroner i året, som inkluderer både rabatter i Amazon sin nettbutikk, skyløsning og gratis frakt.

Det er verdt å merke seg at Amazon normalt ikke viser Premier League. Amazon kjøpte i 2018 rettighetene til de 20-kampene som sendes i julen og første serierunde på nyåret, og har uttalt at de tester ut hvordan interessen er. I motsetning til Netflix har ikke Amazon skydd unna direktesendt innhold og har også satset stort på fotballdokumentarer, blant annet en kommende dokumentarserie om Tottenham.

Alt i september i år avslørte Samsung at utvalgte TVer vil kunne vise noen av kampene i 4K. Det spekuleres også i om de vil bli vist i HDR og med støtte for Dolby Atmos.

TV 2 jobber med forbedringer

TV 2 Sumo meldte i sommer at de jobber med å kunne tilby kamper i høyere bitrate, men er et godt stykke unna hva aktører i utlandet nå tilbyr sine kunder.

TV 2 kjøpte i 2018 rettighetene for Premier League ut 2021/22-sesongen. Da lå prisen for pakken TV 2 Sport Premium på 399,- kroner. I år skrudde de opp prisen, kunder må nå ut med 499,- kroner. For Premier League-pakken til TV 2 Sumo er prisen nå 449,- kroner.

Hvis det viser seg at Amazon aktivt vil satse på å sikre seg Premier League, som er et av verdens mest populære underholdningstilbud, vil det kunne bety en tøffere kamp om rettighetene i fremtiden. Amazon er et av verdens rikeste selskap og de har ikke skydd unna å overby blant annet Netflix når det er innhold de gjerne vil ha.

Uavhengig av dette vil Amazon-stuntet i England øke forventningene til hva TV 2 Sumo kan levere i Norge. Lykkes Amazon setter de en ny standard på hva vi bør forvente av strømmetjenester i 2020.

Amazon-eier Jeff Bezos har tidligere gitt sjefene i Amazon Prime Video beskjed om å sikre seg innhold som kan bli «det neste Game of Thrones», noe som blant annet resulterte i at Amazon Studios punget ut milliarder for en Ringenes Herre-serie. Tiden vil vise om også Premier League er på selskapets radar for å bli. Testingen i England og de mange fotball-dokumentarene er en sterk indikator på at noe er i gjære.

I England er forøvrig Premier League-rettighetene solgt til ulike TV-nettverk som Sky og BT. Priser det ligger fra 200 kroner og oppover med alternativ for å se i 4K, men for å få med seg alt blir det fort samme utgift som nordmenn betaler for TV 2 Premier League-pakker.

Det er derimot til en helt annen kvalitet enn det vi blir servert i Norge. Standarden er satt. Spørsmålet er om TV 2 klarer å holde følge?

Her går kampene (og så mye koster det)

Vår oversikt viser hvor de ulike ligaene sendes. Du får også oversikt over priser for de ulike kanalene og strømmetjenestene som viser fotball.

Her går kampene (og så mye koster det)
Forrige artikkelOversikt: Premier League runde 14
Neste artikkelRundens lag GW14: Debutant på ukens lag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her