De to lagene ønsker å komme raskt tilbake på bena igjen etter tap som nå møtes til dyst i søndagens Nord-London-derby.


Robin Nesse

Journalist

Robin er Kampguidens Arsenal-ekspert.


Etter å ha tapt mot henholdsvis Liverpool og Newcastle ønsker begge lag å komme seg raskt tilbake på vinnersporet. Nok en test for Arsenal-manager Emery som i sin pressekonferanse påpekte at hvert minutt må spilles med intensitet.

  • Arsenals tre siste kamper: VVT. 1-0 seier borte mot Newcastle, 2-1 seier hjemme mot Burnley og 1-3 tap mot Liverpool
  • Tottenham tre siste kamper: VUT. 3-1 seier hjemme mot Aston Villa, uavgjort 2-2 mot Manchester City, og 0-1 tap hjemme mot Newcastle

Uro i Tottenham

Etter to overgangsvinduer på rad uten spillerkjøp hentet Tottenham tre nye spillere hvor det blir brukt en god del penger. Pochettinos utfordringer ved inngangen til ny sesongsesong er at nøkkelspillere Jan Vertonghen og Christian Eriksen ikke har signert ny kontrakt, noe som skaper usikkerhet rundt klubben.

Pochettino har sagt at dette er den mest urolige gruppen han har vært del av i de seks årene med Spurs. De to nevnte spillerne ble begge fra vraket fra start forrige kamp, hvor det ble 0-1 tap, og tilfeldig nok Davidson Sanchez (Verthongens erstatter) som stod i fokus på baklengsmålet. Samtidig som Spurs var svært tannløse i store deler av kamper, tilsier det at Pochettino har en vanskelig situasjon foran seg om hvordan han skal håndtere saken.

En annen spiller Tottenham sårt trenger tilbake er Deli Alli, som sliter fortsatt med en skade, men kan være klar til helgen.

Tungt tap for Arsenal

Arsenal Fikk nok en tung kamp forrige uke hvor Liverpool tidvis overkjørte laget. Arsenal-forsvaret hadde ingen god gad på jobb, og sommersigneringen Luiz hadde en svært tung kamp hvor han var direkte involvert i to av baklengsmålene. Et positiv glimt i kampen var Nicolas Pepe, som til tider snurret rundt med Liverpool forsvaret, men han klarte ikke å være produktiv nok foran mål. Pepe har, interessant nok, flest dribleraid i Premier League, selv med kun en start for The Gunners.

Noe begge managere kan kritiseres for er de kontroversielle startoppstillingene. Nevnte Eriksen og Vertonghen slet benken for Tottenham, mens det for Arsenal-fans skapte hodebry at Lacazette og Torreira ikke ble med fra start.

Emery er kjent for sine uforutsigbare startoppstillinger, men med en Lacazette fra start som er dødelig å sette sine sjanser, kunne fort kampbildet blitt et helt annen. Lucas Torreira, som var banens beste mot Tottenham i fjor, får nok sine først kamp fra start av Emery ettersom Uruguayaneren tilføyer en intensitet ingen andre på laget klarer helt å mønstre.

Et annet positivt moment er hvordan unggutten Joe Willock har imponert i begynnelsen av sesongen. Den offensive midtbanespilleren har startet alle kampene til Arsenal denne sesongen. Med sine tekniske bidrag, er det likevel den enorme intensiteten og aggressiviteten som gjør at Emery har våget å bruke en så urutinert spiller i starten av sesongen, og han har bare vokst mer og mer inn i rollen.

Kampbildet forventes å være tett og åpent, med høy tenning som vil bety at det laget som er skarpest i den siste tredjedelen vil stikke av med seieren. Arsenal har hatt et godt grep hjemme mot Tottenham på hjemmebane, og for at det skal opprettholdes må den defensive strukturen, sammen med intensiteten, være like stor som den har vært i tidligere møter. Harry Kane er alltid giftig mot Arsenal så det er viktig for Arsenal forsvaret å slippe han til minst mulige sjanser.

Verdt å vite

  • Tottenham har ikke vunnet på Emirates i Premier League siden 2010
  • Harry Kane er Nord-London-derbyets toppscorer med ni mål, det i en alder av 26 år.
  • Tottenham har kun vunnet to ganger på Emirates siden Premier League startet.
  • Dette blir det 199. Nord-London-derbyet.

Spillere å følge med på

  • Harry Kane: Ni kamper og ni mål er fasit for spissen, som ikke behøver mange sjanser før den er i mål. Arsenal har enda ikke funnet en løsning for engelskmannen. Kane scoret sesongsstarten, men har slitt i sine to siste kamper. Det blir det spennende å se hva han kan gjøre mot et Arsenal-forsvar som enda ikke er samkjørte.
  • Nicolas Pepe: En spiller som ser ut til å klare å lage en sjanse ut av alt. Ser ut til å få sin første kamp fra start på Emirates, og med litt mer effektivitet foran mål vil han være en nøkkel til å åpne opp i en kamp hvor det vil bli lite plass.

2019søn01sep17:30søn19:3017:30 - 19:30 Arsenal - TottenhamPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkelFør kampen: Er det Sheffield Uniteds tur til å sjokkere mot Chelsea?
Neste artikkelRundens lag runde 4: Aguero er ustoppelig, mens en ung Arsenalspiller utmerket seg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her