Chelsea får besøk av nyopprykkede Sheffield United på Stamford Bridge lørdag. Forrige gang lagene møttes var i 2007, og da vant London-klubben 3-0. Vi må tilbake til 1994 for å finne forrige Sheffield United-seier, men det skal nevnes at klubbene har kun møttes tre ganger etter det. Alt annet enn Chelsea-seier vil være overraskende.


Arlind Devolli.

Arlind Devolli

Journalist

Arlind er vår dedikerte Chelsea-ekspert.


Mye positivt for Chelsea

Frank Lampard fikk endelig sin første seier som Chelsea-manager etter 3-2 seieren mot Norwich på Carrow Road. Det var mye positivt å ta fra kampen for Lampards mannskap, men også noe negativt.

Masoun Mount scorer i sin andre kamp på rad, i tillegg til at det endelig løsnet for ungutten Tammy Abraham etter et par tunge uker der han har gjennomgått straffebom i finale, svake prestasjoner og rasisme. Denne kampen kan ha gitt London-klubben en del selvtillit, og de kan nå begynne å se oppover på tabellen. Chelsea fikk vist fram angrepsfotball med høyt tempo og at høyt press ofte kan lønne seg.

Forsvarsfireren til Chelsea fikk gjennomgå i første omgang. En midtbane som manglet Ngolo Kante gjorde sannsynlig oppgaven til forsvaret mye tøffere. Norwich scoret to ganger før 45 minutter var passert, og det var synlig at Chelsea manglet VM-mesteren fra 2018. I starten av sesongen har vi blitt kjent med et Chelsea forsvar som sliter mot lag som angriper med høyt tempo.

Abraham puttet matchvinner scoringen midtveis i andre omgang, og Chelsea kontrollerer inn seieren uten store problemer. Mye av det offensive spillet til Chelsea stemte, og de kunne kjapt hatt flere mål. Forsvarsfireren til Chelsea er enklere å bryte seg gjennom enn det man skulle forvente av et Chelsea-forsvar, og i den fasen hos Chelsea er det mye som må forbedres.

Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY
Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Spillere som Mount, Abraham og Kovacic imponerte i kampen. Kovacic har vist seg solid i oppbygningsfasen, men har slitt i siste tredjedel. Mot Norwich slo han en god pasning til Abraham som endte i mål. Kampen mot Sheffield er også en bra mulighet for Abraham å bygge opp selvtillit med å score, noe som kan være veldig viktig for sesongen til spissen selv, men også for den regjerende Europaliga-vinneren, som har slitt med å finne det riktige valget på topp.

Hudson-Odoi tilbake på trening

Callum Hudson-Odoi begynte å trene med laget igjen forrige uke, og det er ikke lang tid til den unge kantspilleren er klar for kamp igjen.

Talentet, som var ønsket av Bayern München i sommer, er en spiller som fort kommer til å starte for blåtrøyene. Chelsea har et ungt lag med mye talentfulle spillere, men det er nødt til å kjempe hardt for topp fire plassering.

Sheffield United ønsker å sjokkere

Sheffield United tapte sin første kamp i tredje runde hjemme mot Leicester. Sheffield-manager Chris Wilde ønsker nok å sende sine 11 spillere på banen med en plan om å kontre et Chelsea lag som angriper med backer. 3-5-2 eller 5-3-2 formasjonen til Sheffield har en defensiv stil som handler om å angripe når sjansen byr seg, med to vingbacker som spiller som en slags fjerde- og femte forsvarsspiller når motstanderlaget har ballbesittelse.

Det er forventet av nyopprykkede Sheffield at de kommer til å ligge lavt og gi vertene minst mulig rom, og dette er muligens er god idé mot Lampards mannskap, som enda ikke har fått en slik test som Chelsea-manager.

Sheffield-spillerne har vist seg gode til å tilpasse seg formasjonene til Wilder, noe vi så mye av i Championsship. I fjorårets sesong var dette laget et lag med en god balanse av defensiv og offensiv fotball, i år er det størst fokus på forsvarsspillet med tanke på at man som oftest er nødt til å spille defensivt i de fleste kampene når er nyoprykket i det høyeste nivået.

Sheffield har ingen superstjerner. Kapteinen, Billy Sharp, er i likhet med Wilde, stor supporter av Sheffield United, men intet stort navn. Det er livsviktig for Sheffield-spillerne å vise hva dem er lagd av for at dette laget skal ha en sjanse til å reise fra London med poeng og overleve Premier League. Scorer Sheffield først, vil det være en drømmescenario for laget som er gjester på Stamford Bridge. Klarer Sheffield å sjokkere?

Spillere verdt å følge med på:

  • Mason Mount (Chelsea): Gullgutten til Lampard har levert to flotte scoringer på de to siste rundene. Han har vist hva høyrefoten hans kan tilby med to strålende avslutninger med den nevnte gullfoten hans. Engelskmannen som ble ringt opp til landslaget er i form, og kan fort levere et par målpoeng hjemme mot Sheffield. Han tar de fleste dødballer, og er mye involvert i det offensive. Ligner på sin manager i spillestilen. Dype og sene løp i boksen, i tillegg til at han liker å diktere spillet og strø pasninger.
  • John Lundstram (Sheffield United): Etter å ha vært mye på benken spilte Lundstram seg inn i laget i Pre-season. Han ble matchvinner i Sheffields første hjemmekamp for sesongen når han luktet en retur som han banket inn. En tøff spiller som gir alt defensivt, i trøkk og i taklinger. Kan potensielt være utrolig viktig for å vinne midtbaneduellen mot Chelsea. Engelskmannen jobber inderlig hardt, og kan være vond å møte for Chelsea spillerne. Han skal ikke utelukkes i det offensive. Løpene i boksen vil komme!

2019lør31aug16:00lør18:0016:00 - 18:00 Chelsea - Sheffield UnitedPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport,TV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkelOversikt: Europa League-gruppene 2019/20
Neste artikkelFør kampen: Det er tid for det klassiske Nord-London-derbyet Arsenal-Tottenham!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her