Hvem bør du velge for å skille deg ut fra dine argenste konkurenter? Her er seks spillere du kan gå for – om du liker å gamble litt fremfor å gå for de trygge alternativene.

Hver fredag vil en eller flere av Kampguidens medarbeidere presentere en håndfull kandidater som kan utgjøre en forskjell. Dette er spillere det vil være knyttet ekstra risiko rundt. To kriterier gjelder:


  • Få eiere (ca færre enn 5%)
  • Potensielt stor poengsanker eller mye poeng for lav pris

Pukki, Sterling og De Bruyne er spillere som hamstres før tredje serierunde. Det er derimot ikke spillerne som kan hjelpe deg å skille deg nevneverdig ut. Så hva kan alternativene bli?

Første uke tilfaller ansvaret for å velge ut utvalgte på undertegnede. Jeg har konsentrert meg mest om spillere som møter lag som normalt skal slite med å holde tett, eksempelvis Newcastle som reiser til London for å møte Tottenham.

Son i kamp mot Liverpools Alexander-Arnold. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

1Heung-Min Son (MUN) £9,5m

Son er tilbake fra karantene og sesongens første kamp er mot Newcastle, et lag som fremstår å være i fullstendig oppløsning. Enten han starter (som vi antar) eller han kommer innpå, er sjansene for poeng store. Det forventes minst 2 mål fra Tottenham og erfaring fra fjoråret er at Son var enda mer effektiv på hjemmebane enn Harry Kane.

Hvis du virkelig er i litt gamblinghumør, sett Son som kaptein. Kun 1,5% har valgt han og det kan være nettopp her du sanker poeng de fleste andre kan se langt etter. Om da ikke Pochettino velger å starte forsiktig med poengsankeren.


2Daniel James (MUN) £6m

Kampen mot Wolverhampton var alt annet enn en imponerende prestasjon, men han fikk starte og nå venter en antatt svakere motstander på Old Trafford. Crystal Palace ser særdeles svake ut og til en prislapp på 6 millioner kan James sikre poeng få andre managere har, for det er færre enn 3% som har valgt lynvingen.

Om da James får starte vel å merke. Det kan være duket for en overraskende start for Mason Greenwood?


3Christian Eriksen (TOT) £8,9m

Stjernespilleren har falt 100 000 i verdi, for benkingen i sesongåpningen og den generelle usikkerheten rundt spilleren har fått fantasyspillere til å se etter andre alternativer. Både Ndombele og Moura er valgt av over dobbelt så mange.

Det betyr at Eriksen er en gylden anledning til å sette ut konkurrentene med et overraskende valg.

Skepsisen kan komme deg til fordel, for normalt skal Eriksen være blant de fremste poengsankerne i en kamp som dette. Å kjøpe han til redusert pris og så se han få fulltreffere vil gi dobbeleffekt, selv om det er langt mer fristende å gjøre som så mange andre og velge spiller som De Bruyne, som er i storform og i samme prisklasse.


4Todd Cantwell (NOR) £4,6m

Vil du frigjøre penger og kanskje sanke endel ekstrapoeng? Sjekk ut Cantwell.

Lundstram er blitt den billige forsvarsspilleren mange nå velger, både for jevne poeng og også frigjøre penger til dyre kjøp. Her kan et godt alternativ være å heller se til midtbanemannen Cantwell.

To målgivende ble det for Norwich-spilleren, som vi hadde på rundens lag. Han koster 4,6 millioner pund og kjøpes nå inn av flere, men det er fortsatt færre enn 5% som eier han. Norwich nedsablet Newcastle og produserte flere sjanser mot Liverpool, hjemme mot et Chelsea-lag som har spilt farlig naivt bakover kan det bli flere scoringer på Pukki. Da kan det være greit å ha Cantwell på laget også.

Få spådde Cantwell som en bankers blant Norwich’ 11 utvalgte, men han har levert to gode kamper og dette er mannen som ikke bare kan frigjøre penger til dyrere spillere for et par poeng på midtbanen (selv om han fikk to målgivende, kan det være verdt å merke seg at han kun hadde to målgivende hele forrige sesong i Championship).


5Kyle Walker-Peters (TOT) £5,0m

Nok en Tottenham-spiller. Han viste forrige sesong at han kan stå for flere målgivende, han serverte hele tre av dem i en og samme kamp mot Bournemouth. Han er en halv million billigere enn Manchester Uniteds Wan-Bissaka og har ikke like tøff motstand som de dyre backene til Liverpool.

Tenåringen er gitt full tillit etter salget av Trippier (landslagsspilleren som i sin tid erstattet Kyle Walker som Manchester City kjøpte) og har tøff – men lærerik – opplevelse mot Manchester Citys Raheem Sterling friskt i minne før møtet med Newcastle.

Walker-Peters kan være rundens billige poengsanker. Om han da får starte.


6Moise Kean (EVE) £6,9m

Everton er tett bakover, men sliter med å score mål. Kean har slitt benken fordi manageren ønsker å matche han forsiktig, men mot Aston Villa er det håp for at han starter. Han har falt 100 000 i verdi så han kan være en å gamble på nå som så mange hamstrer inn Barnes og Pukki.

Han kom innpå sist og viste imponerende takter, noen vil hevde han gjorde mer enn Dominic Calvert-Lewin, som ikke har levert hverken mål eller målgivende i sine to oppgjør.

Noe sier meg at det snart løsner for en av de to.

Forrige artikkelRundens lag, runde 2: Pukki og De Bruyne utmerket seg
Neste artikkelFør kampen: Norwich har ikke slått Chelsea i Premier League siden 1994

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her