Lørdag møtes Norwich og Chelsea til oppgjør på Carrow Road. Er det mot Norwich at Frank Lampard skal få sin første seier som Chelsea-manager?


Arlind Devolli.

Arlind Devolli

Journalist

Arlind er vår dedikerte Chelsea-ekspert.


Chelsea med et fattig poeng

Etter at Norwich ble knust 4-1 i sesongens første kamp, svarte de gulkledde med en 3-1 seier hjemme over Newcastle. Chelsea spilte uavgjort hjemme mot Leicester, og står kun med et fattig poeng etter to runder.

Norwich tok en utrolig viktig seier over Newcastle med tanke på nedrykkskampen. Det er to lag som forventes å kjempe om å overleve i Premier League, og da kan disse tre poengene for Norwich være verdifull. I den tredje runden er det Chelsea som gjester Carrow Road, og Norwich ønsker å bevise at Carrow Road er ingen lett bane å komme til. For et lag som kjemper for å holde seg oppe i ligaen er det hjemmekamper man tar flest poeng i, og det er viktig for dem å få gode resultater så andre lag vil frykte banen mer, i tillegg til at spillerne vil få en god følelse når man spiller hjemmekamper.

Norwich-manager, Daniel Farke, er en manager som er glad i offensiv og ballbesittende fotball. Tyskeren ønsker at laget skal ha ball mest mulig. Høyt press og angrepsfotball er ordene som beskriver taktikken til Farke aller best. I Championship var Norwich et utmerket ballbesittende lag som angrep med et høyt tempo og var godt organisert i forsvar.

Den mest sentrale Norwich-spilleren så langt i sesongen heter Teemu Pukki. Den finske spissen står med fire scoringer etter to serierunder. Pukki er en spiss som jobber utrettelig, offensivt og defensivt. Noe som er typisk for Pukki er å bevege seg i kanaler for å skaffe andre spillere rom og finne seg en god plassering i feltet. Pukki er en spiller med sans for mål.

Kan Chelsea stoppe Pukki?

Teemu Pukki. Foto: Reuters

Chelsea er store favoritter i denne kampen, men de vil ikke få en lett jobb mot Farkes mannskap. Chelsea-spillerne hadde ingen kamper i midtuken denne gangen, så spillerne er nok frisk og pigg i beina. Chelsea startet strålende mot Leicester i forrige runde, og scoret før 10 minutter var passert. De første 20 minuttene ble vi servert knallhøyt press og flere sjanser av London-klubben.

Leicester kom mer og mer inn i kampen, men Chelsea kontrollerte ledelsen til pause. I 2.omgang virket det som at Chelsea-spillerne hadde løpt seg ferdig, med tanke på at mange av spillerne hadde 120 minutter i beina var det ikke noe overraskende å se at Leicester hadde mye mer gass å gi 2. omgang. Kampen endte til slutt 1-1, heldig nok for Chelsea etter at Leicester hadde tatt fullstendig over i 2.omgang.

Høyt press mot et småklønete forsvar

Lampard ønsker nok å se det samme Chelsea leverte mot Leicester de første 20.minuttene oftere av Chelsea på lørdag. Det høye presset til Chelsea kan skape problemer for Norwich som ønsker å spille seg ut, og angrepstempoet til Chelsea kan også skape problemer for Norwich sitt forsvar. Forsvaret har vist seg småklønete og sliter med å holde følge med høyt angrepstempo som Lampard nok ønsker å vise fram.

Chelsea har en sterk historikk mot Norwich. Kanaritrøyene har ikke slått Chelsea i Premier League siden 1994. Men en Pukki som er i form, og et Chelsea lag som har slitt foran mål og i forsvar i de første rundene kan være denne mulighetene for at Norwich skal ta en etterlengtet seier mot Chelsea.

Den regjerende mesteren i Europaligaen har vist tendenser, men har ikke fått noe uttelling. Vil det løsne mot Norwich?

2019lør24aug13:30lør15:3013:30 - 15:30 Norwich - ChelseaPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkelFantasy Premier League: Seks kjøp som kan utgjøre en forskjell før runde 3
Neste artikkelFør kampen: – En realitetssjekk for Arsenal

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her