More

  Skråblikkekspertens tips til FPL-runde 36

  Da er vi tilbake etter å ha feiret seriemesterskapet til Real Madrid. Vikaren vår gjorde så godt han kunne men det ble dessverre med forsøket, for dårligere tips har vi ikke sett siden vi selv skrev spalten for en uke eller to siden. Reserven traff riktignok på stay awayen, så en liten trøst i det.

  Denne runden er vi som vanlig optimister, og gjør regning med 28 poeng på våre to anbefalinger, samt kun ett poeng til vår stay away. Det er bare å få Chuka og Shaquille inn på laget og Armando ut.

  Våre tips til Fantasy Premier League runde 36


  Alexander Chuka Iwobi (EVE) £5.8M – valgt av 0,2 %

  Everton kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk, så her er det om å gjøre å velge rett spiller. Motstanderne Leicester og Watford har ikke noe å spille for. Selv om begge kampene er bortekamper har vi tro på to seire for Everton. Da må Chuka bidra, og det kommer han til å gjøre til gangs.

  Med en onkel ved navn Augustine Azuka Okocha som dere sikkert kjenner til (eller mest sannsynlig ikke) har Chuka noe å strekke seg etter. Onkel Okocha puttet 89 mål på 454 kamper som offensiv midtbanespiller. Han spilte for klubber i både Tyskland, Tyrkia, Frankrike og selvfølgelig Bolton Wanderers. En klubb som halve verden har spilt for tydeligvis.

  Tilbake til vår mann så er han født og oppvokst i Lagos i Nigeria. Han er 25 år, og spilte 100 kamper for Arsenal (mange som innbytter), før han havnet i Everton i 2019. Litt inn og ut av laget har det blitt, men nå ser det ut som han har fått tillit, og Everton har begynt å vinne kamper.

  Vi regner med at han holder seg hjemme nettene før disse to kampene. Det gjorde han ikke da han danset til langt på natt som festdeltaker på et house party i Soho. Hasjrøyken lå som den tetteste London smogen i lokalet, og snapper av en dansende Chuka florerte (til info holdt han seg unna hasjen). Dette kunne jo ikke gå bra, og Chuka spilte sin dårligste kamp noensinne dagen etter da de møtte Nottingham Forest i tredje runde i FA cupen. Tap 4-2 og mye pepper til han, men samtidig når en taper 4-2 mot «skogvokterne» i 2018, så skulle en tro at de fleste Arsenal spillerne hadde vært på festen.

  Denne runden forventer vi en skjerpet (og ikke halvsløv) Chuka, og da er vi sikker på gode poeng for han. Vi garanterer minst 12 poeng, og da har vi ikke røykt noe som helst.


  Raheem Shaquille Sterling (MCI) £10.5M – valgt av 2,5 %

  Kjedelig valg og egentlig ikke vår favorittspiller, men poeng får han denne runden, så dere Liverpool supportere får ha oss tilgitt. City må vinne resten av kampene sine for å holde Liverpool unna i kampen om tittelen. Det kommer de til å gjøre, og da blir det også noen mål på Raheem.

  Om han spiller begge kampene er usikkert. Det vi er sikker på er at han spiller minst en av kampene fra start, og da blir det 16 poeng eller mer på han.

  Raheem tilbrakte sine barndomsår på Jamaica før han i en alder av fem flyttet til London med sin mor. Der begynte han å spille for barneklubben Alpha & Omega før turen gikk videre til Queens Park Rangers. Han ble etter hvert en attraktiv spiller for storklubbene og moren rådet han til å forlate London og gjengkulturen, så da falt valget på Liverpool.

  Mye kan sies om den overgangen, og siden han som nevnt ikke er vår favorittspiller så gir vi oss her. Poeng blir det og vi lover mange, så bare få han inn på laget.


  Armando Broja (SOU) £5.4M – valgt av 9,8 %

  Stay away! Nå må vi litt ned på listen av de mest valgte spillerne for å finne en vi ikke har brukt i spalten tidligere.

  Det er minst to grunner til å styre unna Armando: 1. Han har kun en kamp denne runden. 2. Hvor mye får han spille mot Brentford? Soton møter også Liverpool i neste runde, så har du han på laget bytt han ut nå.

  Armando er egentlig Chelsea eiendom, født i England og spiller på det albanske landslaget. Han ble faktisk første albaner som skåret i PL da han 16. oktober 2021 sikret Soton en 1-0 seier mot Leeds. Applaus til ham for det.

  Pappaen til Armando hadde tydeligvis en plan for sin sønn, for han foret gutten med fotball videoer fra barnsben av. Spesielt Brasil kamper med goalgetteren Ronaldo (ikke Manchester United Ronaldo). Kanskje ikke så rart at Ronaldo til slutt ble forbildet for den unge Armando.

  Vi er spent på om Chelsea hiver ut Lukaku etter sesongen, og henter tilbake vår mann. Spørs om han er en god nok erstatter, men det vil tiden vise. Han er tross alt bare 21 år. Vårt råd er: Styr unna Armando frem til neste sesong i hvert fall!

  Relevante nyheter

  Kommentarer

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Vennligst skriv inn din kommentar!
  Vennligst skriv inn navnet ditt her

  Del skråblikk

  Skråblikkeksperten

  Ser litt annerledes på det

  Kampguidens humørsprede som jevnlig gir noen uvanlige tips og betraktninger om Fantasy premier League. Reglene er enkle: Kom med tips til spillere som nesten ingen eier.

  Fantasy-nyheter