More

  Skråblikkens FPL-tips til runde 18

  Godt nytt år! Vi håper dere alle har hatt en god jul, og fått sett mange spennende Premier League-kamper! Vi er tilbake med nye finurlige tips til alle Fantasy-managere som ønsker å skille seg litt ut i 18. runde av Premier League.

  Få lag å velge mellom

  Denne runden er litt redusert og spilles 12.-14. januar, men det er likevel nok av spillere som få har valgt. Vi kjører derfor ufortrødent videre med våre dårlige, og noen ganger gode tips. Utfordringen vår nå i koronatiden er hvilke lag spiller kamper, hvilke spillere er friske nok til å spille og blir det en fotballpause i England? Litt bingopreg over det hele for tiden, og bingo er ikke vi eksperter på. Vel når vi tenker oss om så fikk vi bingo på Olga 78 en gang for mange år siden.

  Når det gjelder jule- og nyttårstipsene våre sier vi bare OMG! Hvem hadde forventet at selveste Jesus (Gabriel) skulle få korona på julaften. Det var så visst ikke i våre tanker. Ei heller at Fulham full av korona skulle stoppe Burnley Brady. Dermed ingen kamp på de to spillerne.

  Martial slo som forventet til med ett mål og stay-awayen vår Dara fikk en smultring av poeng. Vi er godt fornøyd med de to.

  Julens største under var likevel at stay-awaybøllen og julesangeren Andy Carroll skulle skåre sitt første PL-mål på over 2 år. Der bommet vi grovt (det er ikke første gangen, og blir nok ikke siste). Ikke nok med det, han spilte jo bare 11 minutter. Vi er fremdeles i sjokk, og tv-bildene av skåringen sitter som klistret på netthinnen vår enda.

  Tips til runde 18 i Fantasy Premier League

  İlkay Gündoğan (MCI) £5.4M – valgt av 0,7% 

  Ikke vet vi om han får korona og ikke vet vi om han får spille. Vi tar likevel sjansen på denne karen som er født i Tyskland av tyrkiske foreldre, og oppvokst i Gelsenkirchen. Nok ikke verdens navle det, men innbyggerne prøver sikkert så godt de kan å bli kvitt kullgruvestempelet fra gamle dager. Om de har klart det bryr vi oss egentlig lite om.

  Det de imidlertid har klart, er å bygge en av Europas mest innovative hjemmebaner til sin stolthet Schalke 04. Ikke bare fotballkamper som har vært spilt der. Både ishockeykamper og ikke minst skiskytingskonkurranser har vært arrangert på denne banen. Vår egen Ole Einar Bjørndalen har alltid vært populær på denne stadion, og da som skiskytter. Schalke 04 er forresten en av de største idrettsklubbene i verden med sine 155 000 medlemmer.

  Vi må tilbake til İlkay før vi glemmer han helt. Han fikk mye kritikk når han i sin tid kalte Tyrkias president Erdoğan for «min president». Kanskje ikke det smarteste han gjorde når han noen dager senere spilte landskamp for Tyskland. Det ble buet mer på han enn motstanderen den kvelden.

  På banen er Gündoğan kjent som en intelligent spiller med et godt overblikk. Han har 72 mål eller assists på 333 kamper, og det er jo ok. Når vi også kan nevne at han har spilt under Jürgen Klopp og nå Pep Guardiola, så har han hatt de beste læremesterne en kan få i dagens fotballverden.

  Spiller han så blir det mange FPL-poeng mot svake Brighton, det er vi sikker på!

  For de som vil vite mer om  İlkay har han en egen nettside. Et lite tips til İlkay er å gjøre nettsiden sikrere ved å bruke https istedenfor http.

  Isaac Scot Hayden (NEW) £4.7M – valgt av 0,1 %

  Sikkert en god grunn til at nesten ingen har han på FPL-laget sitt, så dette må vi undersøke og tar han derfor med som en poengplukker. En annen grunn er at motstanderen er stakkars Sheffield United, som kun står med to poeng etter 17 kamper.

  Vi får grave dypt og se om vi finner noen gode argumenter som taler til Isaacs fordel. Et kan være at han har spilte aldersbestemte landskamper for England U16/17/18/19/20 og 21. En imponerende rekke det hvis vi ser bort fra at han kun har spilt et par kamper i snitt for hvert landslag.

  Et annet er at faren Sol Hayden spilte i sin ungdom for Aston Villa, og det er jo ganske bra. Sannsynligvis var han ikke så veldig god, for ikke mange som har sett han spille fotball etter den tid.

  Da er det kanskje ikke et så godt argument at samme faren trente Isaac to timer tre ganger i uken da han var 8 år. Dette for å forberede han på hva som var i vente. Det taktiske ble heller ikke utelatt, og faren kjørte på med taktikktavler for å få Isaac til å forstå spillet bedre. Vi må innrømme at faren nok var bedre på trenersiden, for allerede som 13-åring ble Isaac hentet til Arsenal.

  Selv om han ikke slo helt igjennom i Arsenal har han til nå hatt en brukbar karriere, og har mange gode fotballår foran seg. Han beskrives av tidligere Arsenal manager Arsène Charles Ernest Wenger som en intelligent og sterk spiller. Det er et godt argument.

  Vi satser på at han er intelligent nok til å putte et par mål mot Sheffield United, og klarer han det blir vi imponert!

  Benjamin William White (BHA) £4.4M – valgt av 1,2%

  Stay away! Brighton møter Manchester City på bortebane så her er ikke spørsmålet hvem som spiller, men heller hvem av Brightonspillerne som tør å spille kampen. Dette kommer til å bli stygt for Brighton sin del.  

  Vi må innrømme at Ben som han kalles faktisk er en ganske god fotballspiller, og han storspilte for Leeds i fjorårets Championship. Noe som gjorde at han kom med på årets lag i den divisjonen. Det ryktes nå også at Manchester United er interessert i han.

  Ben er født i kyst«byen» Poole i nærheten av Bournemouth. Poole har en lang historie. Litt for lang for vår del, så den gidder vi ikke nevne. Vi kan nevne at det bor 151 503 personer i byen og at 0,03 % av dem er sikher. Hva vi skal med sistnevnte opplysning har vi ingen aning om, men da bor det 45 sikkert veldig hyggelige sikher i Poole.

  Når det gjelder Benjamin så beskriver han seg selv som en kul og rolig spiller. Vi tviler på at det hjelper å være kul når City setter fart, men han kan holde kontroll på kulerammen etter hvert som baklengsmålene renner inn. Stay away denne gangen!

  Relevante nyheter

  Kommentarer

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Vennligst skriv inn din kommentar!
  Vennligst skriv inn navnet ditt her

  Del skråblikk

  Skråblikkeksperten

  Ser litt annerledes på det

  Kampguidens humørsprede som jevnlig gir noen uvanlige tips og betraktninger om Fantasy premier League. Reglene er enkle: Kom med tips til spillere som nesten ingen eier.

  Fantasy-nyheter