Med ti serierunder unnagjort er det på tide å summere opp for alle Fantasy League-managere. Selv om Liverpool dominerer i det virkelige liv, er det andre lags spillere som har utmerket seg i FPL.

Her er det satt sammen en topp 11-liste. Kriteriene for å ha blitt valgt ut er:

  • Stabil poengsanker.
  • Valuta for pengene.
  • Prisstigning.

Ingen Salah eller Agüero

Spillere som har slitt med skade eller slitt benken er prioritert vekk, det samme gjelder store poengsankere som kan takke en enkeltkamp eller to. I FPL gjelder det å ha en stabil stamme – det hjelper fint lite å ha en Martial eller Agüero om man er benket eller sitter på tribunen i 4-5 av kampene, slik tilfellet har vært for de to. Ikke at de er dårlige valg å ha i troppen, men da er man også avhengig av en god benk.

Det samme gjelder gode poengsankere som er veldig dyre, hvis det er billigere alternativ som har sanket tilnærmet like mange poeng. En godt prisstigning er ikke å forakte, da det gir økt handlingsrom ved utskiftninger utover i sesongen.

Liverpool - Norwich. Foto: David Blunsden/ Action Plus
Salah har 3 mål og 3 målgivende, men er likevel vraket i denne topplisten. Foto: David Blunsden/ Action Plus

Eksempelvis er Salah nok en gang blant de beste poengsankerne, men hva har en håndfull poeng å si hvis man kan ha råd til både Mason Mount og David Silva til nesten samme pris – og som også øker lagets verdi med en million i løpet av ti runder?

De 11 utvalgte, bestående av 1 keeper, 3 forsvarere, 4 midtbanespillere og 3 angripere, har sanket inn totalt 624 poeng. Det ville gitt topp 1300-plassering så langt i FPL, da uten at kapteinspoeng og andre bonuspoeng er tatt med i beregningen.

Prisøkningen totalt på de 11 er £4.8M.

De 11 utvalgte:

Kevin De Bruyne. Foto: REUTERS/Phil Noble

1Kevin De Bruyne (Midtbane MCI)

En ganske suveren førsteplass, selv om han har stått over en kamp. Han spiller ofte, og det hører til sjeldenheten at midtbanespilleren måtte nøye seg med 3 poeng eller mindre.

Har hele 10 målgivende, som er dobbelt så mange som nummer to på listen. Det tryggeste kapteinsvalget så langt, til en grei pris – med en stor innkassering i verdiøkning for de som hadde han fra start av.

Poeng totalt: 72
Pris: £10.2M
Prisøkning: £0.7M
Antall kamper: 9 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 7
Poengsnitt pr. kamp: 8.0

2Mason Mount (Midtbane CHE)

Det store midtbanevarpet, en vanvittig prisstigning og han sanker en fin poengsum i nesten hver kamp – selv om han ikke er spilleren som leverer tosifret. Har vært et smart kjøp for de som handlet han inn før sesongen, for poengsnittet i forhold til pris er det få spillere som slår.

Poeng totalt: 54
Pris: £6.9M
Prisøkning: £0.9M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 6
Poengsnitt pr. kamp: 5.4

Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY
Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

3Tammy Abraham (Angrep CHE)

Pukki stjal overskriftene i starten, men over ti kamper har Abraham vist seg frem som den angriperen som har gitt mest for pengene. Markant prisstigning, og han leverer scoring eller assist i halvparten av kampene.

Poeng totalt: 61
Pris: £7.8M
Prisøkning: £0.8M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 5
Poengsnitt pr. kamp: 6.1

4Jamie Vardy (Angrep LEI)

Spilleren som topper poenglisten etter 10 runder, mye takket være vanvittige 20 poeng i 10. serierunde. Spiller for et målkåt formlag og er fast inventar på topp. Har levert godt med poeng i 6 av 10 kamper, med en helt grei prisstigning. Når mange har vært opphengt i spillere som Abraham og Pukki har Vardy for mange utgjort en forskjell.

Poeng totalt: 74
Pris: £9.3M
Prisøkning: £0.3M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 6
Poengsnitt pr. kamp: 7.4

5David Silva (Midtbane MCI)

Sammenlignet med lagkameratene Aguero, Sterling og De Bruyne er godeste Silva litt av et varp. Har spilt hver bidige seriekamp, og selv om noen av de er som innbyttere så sanker han gjerne poeng likevel gjennom scoring (3) eller målgivende (5).

Poeng totalt: 60
Pris: £7.7M
Prisøkning: £0.1M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 5
Poengsnitt pr. kamp: 6.0

6John Lundstram (Forsvar SHU)

Forsvareren som er spiller midtbane har vært nøkkelen for mange som ønsket å frigi mer penger til dyrere offensive spillere. Spiller for et lag som er gjerrig bakover, i tillegg har han ett mål og en målgivende. Den av de utvalgte som har gitt høyest poengsnitt i forhold til pris.

Poeng totalt: 47
Pris: £4.7M
Prisstigning: £0.7M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 4
Poengsnitt pr. kamp: 4.7

7Mané (Midtbane LIV)

Mane er en av de største poengsankerne, og har steget en god sum i verdi som resultat. Er likevel sistevalg av de utvalgte på denne midtbanen, for til den prisen er det ikke mange poengene unna før spillere som John McGinn eller James Maddison hadde vært å foretrekke. Men han har gitt mer for pengene enn Raheem Sterling og Mohamed Salah.

Poeng totalt: 64
Pris: £11.9M
Prisøkning: £0.4M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 5
Poengsnitt pr. kamp: 6.4

8Enda Stevens (Forsvar SHU)

En av de mest stabile poengsankerne, med hele fire clean sheets og to målgivende, det er kun en bak den antatte målgivende-kongen Alexander-Arnold. Til tross for stabiliteten eies han av under 2%, som gjør han til en av de mest utslagsgivende spillerne de første ti rundene.

Poeng totalt: 43
Pris: £5.0M
Prisøkning:
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 6
Poengsnitt pr. kamp: 4.3

9Matthew Ryan (Keeper BHA)

Det har vært en håndfull gode alternativer blant de billige keeperne, som har sanket nesten like mange poeng som Manchester City-keeper Ederson. Ryan har skilt seg ut med å sanke endel bonuspoeng (8), og en prisstigning på 0.2M.

Poeng totalt: 42
Pris: £4.7M
Prisøkning: £0.2M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 5
Poengsnitt pr. kamp: 4.2

10Pereira (Forsvar LEI)

Forsvareren med flest poeng så langt, og til tross for en rimelig stiv pris for forsvarer å regne har Leicester-spilleren fortsatt gitt mer igjen for pengene enn Liverpool-duoen Alexander-Arnold og Robertson.

Poeng totalt: 48
Pris: £6.3M
Prisøkning: £0.3M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 4
Poengsnitt pr. kamp: 4.8

11Pukki (Angrep NOR)

Pukki var valget som ga desidert mest for pengene i de første rundene og prisen skjøt til værs. Poengfangsten de siste rundene har vært begredelig og måltørken har inntruffet, dermed var det såvidt spissen fikk plass fremfor flere andre gode alternativer på midtbanen og i angrepet.

Er nok høyaktuell å selge for de som fortsatt har han i troppen, men da sitter man til gjengjeld igjen med en god fortjeneste og en fin poengsum etter ti runder.

Poeng totalt: 57
Pris: £6.9M
Prisøkning: £0.4M
Antall kamper: 10 av 10
Antall kamper med 4 poeng eller mer: 4
Poengsnitt pr. kamp: 5.7

Benk: Patricio (WOL), Benjamin Chilwell (LEI), James Maddison (LEI), Raheem Sterling (MCI)

Enig eller uenig? Fyr gjerne løs i kommentarfelt 🙂

Forrige artikkelOversikt: Premier League-kamper i runde 11
Neste artikkelPå sidelinjen med Johnny og Hans: Tips til FPL runde 12

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her