Etter landslagspausen er det nå klart for runde ni i Premier League. Det er alt nå lag og spillere som har overraska både positivt og negativt.

En gleder seg alltid til sesongstart og lurer på hvordan vil sesongen starte for de ulike lagene og spillerne. Noen er nok veldig fornøyd med starten på sesongen, mens andre vil nok være skuffet. Og så kan en lure litt på om tendensene som en kan se så langt vil vedvare gjennom sesongen.

To på topp som forventet, med en overraskelse

De fem øverste lagene er Liverpool (1.), Manchester City (2.), Arsenal (3.), Leicester (4.) og Chelsea (5). Nederst finner vi Everton (18.), Norwich (19.) og Watford (20.).

Liverpool - Norwich. Foto: David Blunsden/ Action Plus
Liverpool troner på topp. Foto: David Blunsden/ Action Plus

Liverpool og Manchester City er de to lagene som har vist den formen de skal ha, selv om Manchester City har hatt noen tap som de i utgangspunktet burde unngått. Formen de viser gjør at en som forventet vil se disse to lagene kjempe hele veien inn om første plassen. Det som kan avgjøre dette er hvem av de som går lengst i Champions League.

Av de fem øverste er det Leicester som har overrasket med å ligge så høyt i starten. Er dette noe de vil klare å opprettholde eller er det en heldig start?

Skuffelsene

Når en ser på de tre siste lagene på tabellen så er det Everton som ligger overraskende langt nede. De hadde en grei start, men så har de slitt en del i påfølgende kamper. Vil de klare å klatre oppover på tabellen, eller vil de bli liggende å kjempe om å overleve?

Manchester United - Crystal Palace. Foto: Reuters/Paul Childs
Manchester United – Crystal Palace. Foto: Reuters/Paul Childs

En kan ikke komme utenom Manchester United og Tottenham heller. De to lagene må vel og sies at har overrasket negativt.

Kanskje mest Tottenham, for at Manchester United ikke ville være helt i toppen var nok noe mange forventet, men at de har levert så svakt var det ikke mange som forutså. Begge lag må plukke poeng nå slik at avstanden ikke blir større med tanke på topp fem plassene.

Har forhørt meg med noen av de øvrige skribentene i kampguiden hvilke lag som har overrasket og skuffet, samt bedt de trekke fram en spiller som har vært bra. Dette er svarene deres:

Robin:
1. Leicester
2. Tottenham
3. Madison Abraham Buendia (Chelsea)

Arlind:
1. Crystal Palace
2. Manchester United
3. Madison Abraham Buendia (Chelsea)

Vidar:
1. Chelsea
2. Tottenham
3. Scott McTominay (Manchester United)

Forrige artikkelFør kampen: – Det kan bli et målrikt oppgjør mellom Arsenal og Bournmouth
Neste artikkelPå sidelinjen med Johnny og Hans: Tips til FPL runde 9

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her