Manchester United kritiseres for å ikke være dyktige nok når motstanderen ligger etablert. Det stilles også spørsmålstegn ved om Manchester Uniteds midtbanespillere er kreative nok til å løse opp et etablert forsvar.


Daniel Andreassen

Fagredaktør

Daniel har UEFA A-lisens og kommenterer stort og smått om fotball. Han er Kampguidens utvalgte Manchester United-ekspert.

Chelsea-kampen

Chelsea-kampen viste mye positivt med tanke på kontringer og effektivitet, resultatet var fire mål. Det ga gode utsikter for en god start, men en snakket alt der om hva Manchester United skal gjøre når de møter lag som ligger lavt og «parkerer bussen».

Utfordringen ble tydeligere i runde 2 og 3. Mot Wolverhampton ble det 1-1 og mot Crystal Palace ble det 1-2 tap. I disse kampene kunne vi se det som kan bli utfordringen til Manchester United, at lag legger seg ned i forsvar og United stanger og stanger uten å få mål.

Det kan hevdes at Manchester United hadde vunnet om de hadde scoret på straffene sine, men saken er at United kommer til lite skudd på mål selv med mye ballinnehav.

Etter tre runder har Manchester United kommet til 26 skudd etter spill. Tar en med døballer også, er antallet 39. Til sammenlikning har Liverpool 42, 54 med dødballer og Manchester City 51, 61 med dødballer.

Det at Manchester United kommer til færre skudd, har og med at lagene de har spelt mot har forsvart seg godt. Det skal de ha honnør for, men spørsmålet er om de fleste lagene som møter Manchester United vil gjøre dette fremover og dermed stoppe mulighetene for Manchester United å kontre så mye som de ønsker.

Er troppen bred nok?

Troppen til Manchester United har vært et tema i sommer med tanke på hvem som ville bli solgt og hvilke spillere som ville bli kjøpt. Forsvaret er forsterket, men om vi ser på øvrige posisjoner så kan vi stille spørsmål med troppens bredde. Salget av Romelu Lakaku og utlånet av Alexis Sanchez til Inter har gitt Ole Gunnar Solskjær færre alternativer fremmover på banen. Dette kan vise seg å bli avgjørende i en del kamper når kampprogrammet blir tøffere og skadene kommer.

Det kan også diskuteres om det er nok å ha Paul Pogba som den kreative på midten. Han har til tider vært strålende i kampene når det kommer til gjenvinning og gode kontringspasninger, samt vært med framover i banen. United har også spillere som Fred, Nemanja Matic og Juan Mata på midtbanen, men innehar de nok tempo og kreativitet i spillet sitt? Skulle Manchester United hatt en midtbane- og angrepsspiller til?

Manchester United har i alle fall et ungt og spennende lag som kan utvikle seg til å bli veldig gode på sikt, men kan i år få noen utfordringer om de ikke løser det taktiske mot lag som ligger lavt.

2019lør31aug13:30lør15:3013:30 - 15:30 Southampton - Manchester UnitedPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkelChampions League-kartet er klart
Neste artikkelOversikt: Europa League-gruppene 2019/20

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her