Premier League året er for alvor igang, og lørdagens kamp på Anfield er ukens storkamp.


Robin Nesse

Journalist

Robin er Kampguidens Arsenal-ekspert.


Full pott for begge lag

Det blir en stor realitetssjekk for Arsenal som får se hvor langt «prosjekt Emery» har kommet, mens Klopp håper å fortsette den gode hjemmestatistikken mot London-klubben. De to lagene er de eneste som så langt ikke har avgitt poeng denne sesongen.


  • Liverpools to siste kamper: 4-1 seier mot Norwich hjemme og 2-1 seier borte mot Southampton.
  • Arsenals to siste kamper: 1-0 seier borte mot Newcastle og 2-1 seier hjemme mot Burnley.

Liverpool startet sesongen fulle av selvtillit etter 2. plass i Premier League og helt toppnotering i Champions League. Denne sesongen har de vært lite aggressiv på overgangsmarkedet, og har ikke hentet noen forsterkninger til troppen. Situasjonen er en helt annen for laget på motsatt banehalvdel, som var et av de lagene som brukte mest penger i sommer.

Jurgen Klopp har til The Daily Express forklart at han ikke følte det var noen på overgangsmarkedet som kunne forsterket angrepstrioen med Sadio Mane, Roberto Firmino og Mohammed Salah. I tilegg kommer spillere som Alex Oxlade-Chamberlain (som fikk kontrakt denne uken) og Naby Keita, som var svært skadeplaget i fjor, inn og gir flere alternativer til det svært stjernespekkede Merseyside-klubben.

Et annet moment er om spissen Divock Origi klarer å få sin definitive gjennombruddsesong etter å ha scoret de viktigste målene for Liverpool med to scoringer mot Barcelona i semifinalen i Champions League, og satte spikeren i kista mot Tottenham i finalen.

Utfordringen for Jurgen Klopp er at det er mer forutsigbart for motstanderlagene, som er mer vant med Liverpool-spillerne og lagets taktikk. Liverpool er også et at av de lagene som er mest påvirket av Afrika-mesterskapet og Copa America, som ble spilt i sommer. Det har gjort at laget ikke har blitt helt samkjørte. Hodebryet Liverpool sitter med nå også er at keeperkjempen Alisson Becker er ute med skade. Liverpool har til gode for å holde holde buret reint denne sesongen, og det kan for alvor Arsenal giftige angrepsspill utnytte.

– Ceballos er en teknisk juvel

Både Aubameyang og Lacazette noterte seg for hver sin scoring på Emirates forrige helg, mens Ceballos var den som stjal showet i sin hjemmedebut. I kampen fikk nok mange «flashbacks vibes» til fan-favoritt Santi Cazorla. Arsenal kan ha sikret seg en teknisk juvel som passer inn i den offensive filosofien Arsenal har brukt oppp gjennom årene.

Den unge spanjolen opererer fint i en av tre, eller 10-er rollen, som sist mot Burnley der han noterte seg for to målgivende pasninger og gjorde en stor figur i sin første start i den røde og hvite drakten. En annen som fikk sin hjemmedebut var David Luiz, som gjorde en grei figur uten å bli satt på de store prøvene. Brasilianerens virkelige test kommer på lørdag når han møter angrepstrioen Mane, Firmino og Salah.

En joker i kampen er Arsenals rekordkjøp Nicolas Pepe, som har til gode å starte en Premier League kamp enda med sine 15 minutter mot Newcastle, samt 45 minutter mot Burnley. På ukens pressekonferanse hintet Emery til at iovianeren kan starte for «The Gunners».

Arsenal har slitt grusomt mot Liverpool de siste årene og Emery må finne en måte til å få til sitt spill, uten å bli straffet av Liverpools enorme pressevilje, slik de har blitt de siste sesongene. Arsenal må utnytte bakrommet som vil komme av det høye presset for å så få sine raske angrepsspillere i en-mot-en situasjoner som kan være nøkkelen til å vinne kampen. Det krever særdeles høy pasningspresisjon, pasninger over Liverpools pressledd, og utnytte sjansene man får.

Verdt å vite

  • Liverpool har knust Arsenal 5-1, 4-0, og 3-1 de siste tre møtene på Anfield
  • Firmino, Salah og Mane har scoret i alle hjemmekampene de har spilt mot Arsenal
  • Arsenal har ikke vunnet på Anfield siden 2012
  • Liverpool har ikke tapt på Anfield siden april 2017

Spillere verdt å følge med på

  • Sadio Mané: Lynvingen som scoret 22 mål ifjor, er en spiller Arsenal har hatt store vanskeligheter med å stoppe. Mane har allerede startet av med 3 scoringer i år(2 i super cup finalen) og ser ut til å være i den formen Liverpool fikk av han ifjor
  • Dani Ceballos: en enorm oppvisning forrige helg, men klarer spanjolen å gjenskape dette når han skulle møte betydeligere bedre motstand? En spiller som alltid vil ha ball og som Arsenal vil sårt trenge for å spille seg ut av det enorme presset.

2019lør24aug18:30lør20:3018:30 - 20:30 Liverpool - ArsenalPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

Forrige artikkelFør kampen: Norwich har ikke slått Chelsea i Premier League siden 1994
Neste artikkelFør kampen: – Nå må Tottenham vise at de mener alvor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her