Liverpool er storfavoritter før møtet med fjorårets Championship-vinner Fulham. Seier forventes, det samme gjelder scoringer fra stjernespiller Mohamed Salah.

Salah har vært ustoppelig i sesongstarten de siste fem årene

Salah har scoret i de siste fem sesongåpningene for Liverpool, og han utgjorde den store forskjellen forrige helg da Manchester City ble overvunnet. En viktig seier for Liverpool, som har rotet mye i pre-season, blant annet med 0-4 i fleisen mot Manchester United.

Det er mer spørsmål om hvor mange mål Salah scorer mot Fulham, og ikke så mye usikkerhet om han scorer.

Mohamed Salah kan du se i aksjon på Viaplay fra kl. 13:30 lørdag. Foto: Viaplay

Fulham toppet Championship, men….

På motsatt halvdel venter Fulham. Laget sikret topplassen i Championship med to poengs margin på Birmningham. Sesongavslutningen var alt annet enn imponerende, med fem tap på de ti siste kampene, i pre-season har laget imponert litt mer med seier over Nice og Estoril Praia.

Fulham mangler viktige Harry Wilson, som forrige sesong kom på overgang nettopp fra Liverpool. Laget har styrket troppen med spillere som Andrea Pereira (fra Manchester United), Kevin Mbabu (fra VfL Wolfsburg), João Palhinha (fra Sporting CP) og keeper Bernd Leno (fra Arsenal), men det skal godt gjøres for laget å holde seg oppe i Premier League uten ytterligere forsterkninger.

Derfor er det ekstra viktig med Liverpool-seier

Liverpool har ikke tapt på 19 Premier League-kamper, som sier sitt. Fulham har ikke vunnet på sine 10 siste Premier League-kamper. Likevel er det enkelte uromoment å spore for Liverpool.

For Liverpool kan det fort svi ekstra å rote det til mot Fulham, som de tapte 0-1 mot forrige gang de møttes i Premier League (i 2021), samt uavgjort 1-1 i kampen før det igjen. Slike resultat kan de ikke tolerere, fordi tittelforsvarer Manchester City har et, på papiret, svært overkommelig kampprogram de første rundene.

Det samme gjelder ikke for Liverpool, med Manchester United i tredje runde og nyrike Newcastle i femte runde. August fort gi en trøblete start om laget ikke er på fra første sekund.

I tillegg mangler Klopp trolig spillere som Ibrahima Konate, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones, Diogo Jota, Kostas Tsimikas og Caoimhin Kelleher, mens nysigneringen Darwin Nunes ikke er bankers for å starte såpass tidlig i sesongen.

Av de seks store (Tottenham, Manchester City, Chelsea, Manchester United, Arsenal og Liverpool) er det kun to storkamper i august. Liverpool mot Manchester United og Chelsea mot Tottenham.

Martinelli og Arsenal gjorde jobben i sesongåpningen og legger med det press på konkurrentene. Foto: Alamy

Sannsynligheten er stor for at Manchester City står med fem seiere når september er over oss. For Liverpool gjelder det å holde følge, for det er tungt nok å komme bakpå i tittelkampen. Enda verre om laget foran er Manchester City.

Det som taler Liverpools sak er at de så skarpe ut mot City forrige helg. Salah var ikke i toppslag da han kom tilbake fra Africa Cup, men nå har han fått vilt seg. Manager Jurgen Klopp var tydelig på pressekonferansen fredag: Salah er i form og pleier å være ekstra god når han har fått ladet batteriene.

Da forventes det scoringer mot Fulham.

2022lør06aug13:30lør15:1713:30 - 15:17 Fulham v LiverpoolPremier League 2022/23Kanal/strømmingStrim,V Sport,Viaplay

Forrige artikkelOppskriftsmessig seier til Arsenal og kaptein Ødegaard
Neste artikkelSesongstarten tilhørte Haaland, City og Spurs

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her