Søndag klokken 15:00 tar Southampton imot formsterke Chelsea på egen hjemmebane, et lag som nå huser flest spillere på det engelske landslaget.


Arlind Devolli.

Arlind Devolli

Journalist

Arlind er vår dedikerte Chelsea-ekspert.


Chelsea kommer fra en solid 2-0 seier hjemme mot Brighton fra forrige runde, i tillegg til at de sikret sin første trepoenger i Champions League borte mot franske Lille. Southampton gikk på et 2-1 tap borte mot Tottenham.

Kun ett tap på tolv oppgjør

Chelsea har en flott statistikk for kamper som spilles på St.Mary, med kun et tap i de tolv siste oppgjørene. Etter 2-1 tapet mot Liverpool responderte Chelsea med en komfortabel 2-0 seier hjemme mot Brighton, og det burde blitt mer etter at en del gode sjanser var brent bort. Litt tøffere skulle det bli i midtuken borte mot Lille, som ga de en real kamp før Willian, på vakkert vis, scoret det avgjørende målet på volley.

Frank Lampard kommer nok ikke til å gjøre de store endringene fra startelleveren som gjorde jobben i Mesterligaen. Selv med en ekstra kamp i midtuken forventes det at Chelsea gjør jobben mot Southampton, som har en av ligaens dårligste statistikker på hjemmebane.

Fire spillere kalt opp til landslaget

Etter denne runden er over er det klart for landslagsfotball og EM-kvalifisering. Chelsea har fire spillere som har blitt kalt opp av England-manager, Gareth Soutgate, til EM-kvalifiserings kampene.

Ross Barkley, Masoun Mount og Tammy Abraham er alle spillere som har representert England før, den fjerde spilleren er Fikayo Tomori, som har blitt kalt opp for første gang etter de gode prestasjonene han har hatt denne sesongen. Chelsea er nå det laget med flest spillere på landslaget.

Sliter på hjemmebane

Etter tre kamper på hjemmebane står Ralp Hasenhüttls mannskap med null seire. De har kun fått poeng i en av kampene, men det skal sies at to av kampene har vært mot Manchester United og Liverpool. Southampton har ikke gått seirende ut av St.Marys siden 13.april.

Etter å ha hvilt Che Adams mot Tottenham, hintet Hasenhuttl at han vil være involvert. Adams ble signert fra Birmingham for en god sum har slitt med å finne seg til rette i Southampton, og kommer sannsynligvis til ha en god mulighet til å vise seg fram foran egen fans mot et topplag

Verdt å følge med på:

Danny Ings: Han har hatt en vane av å score mot «topp 6» lagene. Fikk seg en nettsus mot Tottenham i forrige runde, og ønsker nok å opprettholde den vanen. Det er ikke usannsynlig at han får en eller to store sjanser mot et Chelsea forsvar som endelig holdte nullen i forrige runde.

Fikayo Tomori og Tammy Abraham: Tomori fikk sitt første landslagsoppdrag til ukene som kommer, fortjent nok. Det virker som at han er den som er en sikker starter av stopperne. I kampen mot Liverpool holdte han Mohammed Salah godt ute av kampen, og fikk vist sine gode styrker. Abraham fikk seg ingen putting i forrige runde, men han har sjansene. Gjør likevel en god kamp som en link-up spiss. Han scoret 1-0 målet mot Lille, og sjansene for flere scoringer vil nok komme mot et sårbart Southampton-forsvar.

Forrige artikkelFør kampen – Klarer Pellegrino å fortsette West Hams gode sesongstart?
Neste artikkelFør kampen: – Det kan bli et målrikt oppgjør mellom Arsenal og Bournmouth

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her