Lørdag Klokken 16.00 smeller det på Stamford Bridge i oppggjøret mellom Chelsea og Brighton.


Arlind Devolli.

Arlind Devolli

Journalist

Arlind er vår dedikerte Chelsea-ekspert.


Chelsea gikk på en smell hjemme mot Liverpool forrige runde, mens Brighton fikk med seg et poeng borte mot Newcastle i en målløs kamp. Onsdag røk Brighton ut for Aston-Villa i Ligacupen, mens Chelsea scoret syv ganger mot lille Grimsby.

Chelsea er storfavoritter i dette oppgjøret. Sist gang Brighton slo Chelsea var i 1933.

Brighton under Graham Potter

Ansettelsen av Graham Potter, manageren som gjorde utrolige ting for den svenske klubben Östersund FK, var en stor kursendring for Brighton. Potter var innom Swansea i Championship før han ble hentet av Brighton. Han erstattet Chris Hughton, en trener som var mest opptatt av å ha et sterkt forsvar.

Potter har et rykte på seg som en moderne og ung trener som er glad i å spille ballbesittende fotball. 44-åringen er kjent for å ta i bruk ulike formasjoner, under 46 kamper i fjorårets sesong for Swansea brukte han 10 ulike formasjoner. Typiske kjennetegn for lag under hans ledelse er:

  • Spiller seg ut bakfra
  • Plassbytter mellom spillere
  • Få langpasninger
  • Risiko med ball

Det har vært snakk om at Potter ikke har verktøyet til å spille slik han vil, med tanke på at han har store og tunge spillere som Lewis Dunk, Shane Duffy og Glen Murray.

Så langt denne sesongen har Brighton tapt to kamper, spilt tre uavgjort og vunnet en kamp. Forrige kamp for Brighton var et bra bilde for hvordan Potter ønsker laget hans skal fremstå. Med en ballbesittelse på 70%, slo de hele 718 pasninger. «The Seagulls» hadde en treffsikkherhet på 88,2%. Tendensene ligger der, men det er fortsatt en lang vei å gå.

Chelsea i et nøtteskall

Skal vi se bort i fra resultatet hadde Chelsea en flott prestasjon å vise til mot Liverpool, et lag som står med full pott etter seks runder. Chelsea skapte fire store sjanser, mens Liverpool skapte to.

Kampen var et typisk bilde for hvordan sesongen har vært så langt. Som i andre kamper, svikter forsvaret på nok en scoring, mens offensivt viser de flotte tendenser. Chelsea-manager, Frank Lampard mente Chelsea var det beste laget, men var skuffet over at Robert Firmino fikk en fri header inni boksen på scoring nummer to.

Storfavoritt

Det er ingen tvil at Chelsea er storfavoritt på egen hjemmebane. Vi kan forvente oss et kampbilde der Chelsea styrer store deler av kampen. Er Chelsea mer kynisk foran mål kan dette bli en fin aften for Lampards mannskap.

Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY
Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Tammy Abraham ble hvilt i midtuken til fordel for Michy Batshuayi, som nok kommer til å være andrefiolin sammen med Oliver Giroud. Abraham var nære scoring forrige kamp, og er nok sulten på å holde flyten oppe etter et par kamper med en del nettsus. Brighton er en motstander som Chelsea vanligvis skal vinne mot på hjemmebane.

Chelsea leverte en storseier på onsdag der flere av unggutta fikk sin debut. Reece James, kanskje den mest spennende, var en av dem. Flere Chelseafans har spådd at backen kommer til å ta over plassen til Cezar Azpilicueta utover i sesongen, og det vil bare tiden vise. Debuten var imponerende og riktig nok minneverdig der han leverer en glimrende scoring og to målgivende.

Callum Hudson-Odoi fullførte 90 minutter for Chelsea i Carabao Cup. Supertalentet fikk scoringen sin etter å ha sløst bort en del sjanser. Hudson-Odoi sitter sannsynligvis på benken fra start, men ikke se bort i fra at han kommer inn å skaper litt trøbbel for Potters mannskap.

Christian Pulisic spilte også fra start på onsdag. Amerikaneren har ikke helt funnet seg til rette i London-klubben. Pulisic trenger selvtilliten til å spille seg inn i laget, får han seg en scoring mot Brighton, kan det være løsningen på problemet.

Spillere å følge med på:

Glenn Murray: Han er tilbake fra skade. Spiller han fra start kan han være en som er verdt å følge med på. Mot et usikkert Chelsea-forsvar kommer Brighton trolig til å få en stor sjanse, på et innlegg eller hva det enn måtte vær,. Spissen kan være en som skaper litt trøbbel i feltet for Brighton.

Ngolo Kante: Chelsea-yndlingen leverte en nydelig scoring mot Liverpool. Franskmannen er overalt, så han kommer man nok uansett til å følge med på. Kante vil åpenbart ha mye ball offensivt mot Brighton, og etter oppvisningen mot Liverpool kan vi kanskje forvente noe lignende igjen.

Forrige artikkelUEAFA Champions League-oversikt: Her vises 2. kamp i gruppespillet
Neste artikkelPå sidelinjen med Johnny og Hans: Tips til FPL runde 8

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her