Landslagspausen er slutt og nå er det tid for Premier Leagues femte runde. I denne runden får Wolverhampton besøk av Chelsea på Molineux.


Arlind Devolli.

Arlind Devolli

Journalist

Arlind er vår dedikerte Chelsea-ekspert.


  • Wolverhampton kommer fra et knepent 3-2 tap borte Everton, mens Chelsea kommer fra et overraskende uavgjortresultat hjemme mot Sheffield United.
  • Forrige sesong tok Wolves 4 av 6 poeng mot Chelsea etter seier på hjemmebane og uavgjort på bortebane.
  • Begge lag trenger denne seieren sårt for å klatre oppover på tabellen.

Wolverhampton blir ingen enkel nøtt å knekke for Chelsea.

Europaturné for Wolverhampton

Mannskapet til Nuno Espirito Santos har hatt en annerledes start på sesongen enn det de er vant til ved å ha spilt kvalifiseringskamper til Europaligaen. I Premier League har «ulvene» levert alt annet enn storspill, men de har prestasjoner som kan sies å være godkjent for en klubb som Wolves.

Kampprogrammet til Wolves har vært tett og nå etter landslagspausen vil det bli mer rom mellom kampene som kommer. Det har vært mye snakk om hvordan den tynne stallen til Wolves vil takle Europaligakamper, og det blir spennende å se hvordan dette laget – som imponerende stort forrige sesong – vil gjøre det i serien og i Europaligaen.

Jakter sesongens første trepoenger

Vertene er ute etter sesongens første seier, og hjemme mot et ustabilt Chelsea-lag er det ikke usannsynlig at Wolves tar alle poengene. Den nybakte Europaligaklubben står med hele tre uavgjorte kamper på fire forsøk i serien.

Forrige sesong ble vi godt kjent med Nunos elever og filosofi. Han er kjent for å spille i en 3-4-3 eller 3-5-2 formasjon med dette Wolves-laget. Det er lett å forstå at Wolves spiller på en måte som de beste klubbene i Premier League sliter mot. Kun Manchester City og Liverpool vare bedre mot topp 6-lagene.

En ting som er vanlig i dette laget: Lagarbeidet og samholdet. I Nuno har de en trener som presser spillerne til siste sekund. Det er mye likheter i dette Wolves-laget som Chelsea-laget som vant ligaen under Antonio Conte. Kjennetegn på den spillemåten er å ligge dypt og kontre.

Vi kan forvente oss et kampbilde der hjemmelaget ligger dypt, gi Chelsea minst mulig rom og kontre hvis mulighetene byr seg. Under Maurizio Sarri var det akkurat slik motstand Chelsea slet mot, og i begge kampene mot Wolves i fjor ble det null seire for Chelsea.

Chelsea vil bevise at de er å regne med

Frank Lampard vil ha – og trenger – en seier borte mot Wolverhampton for å klatre oppover på tabellen. Etter å ha ledet 2-0 hjemme mot Sheffield United i forrige runde, klarte London-klubben å rote bort ledelsen.

På lørdag har de en glimrende anledning til å riste den av seg med en seier og se oppover på tabellen. Chelsea har savnet Ngolo Kante i de to siste kampene, og han er mest sannsynlig tilbake fra start på Molineux.

Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY
Tammy Abraham. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Chelsea har vist tendenser og hva de kan by på, men de har også vist alvorlige svakheter i den defensive fasen av spillet. Vi kan si at de manglet Kante som gjør en god del av forsvarsjobben for midtbanen og jobben enklere for de fire forsvarspillerne, men det er også tydelig at dem er ustabil. Wolves blir en tøff motstander for Chelsea med tanke på at de har en spillestil som gir lite rom til motstander.

Lampards plan er nok å angripe med høyt tempo og presse høyt med mange spillere, slik vi har sett laget gjøre mye denne sesongen. Chelsea har tidvis vist strålende tendenser, men det faller fort av. Lampard prøver nok å få dette «nye» Chelsea-laget til å bli spesialister til akkurat det, og utover i sesongen er det store sjanser for at laget vil lykkes med det.

«Ulvene» er nok sultne for sin første trepoenger, og hjemme mot Chelsea kan være en fin måte å gjøre det på. For Chelsea er dette en kamp de kan hente mye selvtillit fra. Molineux er ingen lett bane å komme til, og Wolves er ingen enkel motstander å møte. Med seier her kan Chelsea starte på å bygge på noe som kan bli viktig utover i sesongen. Et offensivt Chelsea mot et lag som kommer til å vente på kontringsmuligheter et typisk kjennetegn på en slik kamp.

Spillere nærmer seg å bli spilleklar

Antonio Rudiger, Callum Hudson-Odoi og Reece James nærmer seg å bli spilleklar for Chelsea.

Rudiger kan være det Chelsea har savnet denne sesongen. Det har vært lite sikkerhet i midtforsvaret til Chelsea, men tyskeren kan være en brikke som kommer inn å skjerper linjen med et solid duellspill og ledertype.

Hudson-Odoi er Chelseas desidert mest spennende talent, han kan fort bli en de viktigste spillerne offensivt når han har spilt seg skikkelig varm i trøyen etter skaden.

Reece James er også en spennende spiller. Lampard ønsker nok å se hva han kan bidra med, og det skal ikke utelukkes helt at han kan få en del kamper over Cesar Azpilicueta som ikke har vært på sitt beste så langt uti sesongen.

Spillere som er verdt å følge med på:

  • Ruben Neves og Raul Jimenez: Ruben Neves og Raul Jimenez er kanskje de mest sentrale og viktigste spillerne i Wolves troppen, og for at Wolves skal være med å kjempe om en plass i Europa neste sesong også er det viktig at de leverer varene. Jimenez har scoret to kamper på rad i serien, han er en effektiv spis som ikke behøver dryss av sjanser for å score. Ruben Neves har vært ønsker av større klubber, men tar en sesong til i Wolves. Han er en spiller som dikterer tempo og strør pasninger med sin formidable høyrefot. Disse to er viktig for at Nuno fortsetter å prestere som Wolves-manager.
  • Tammy Abraham: Engelskmannen har scoret fire mål i de to siste kampene. Unggutten har bygget opp selvtillit med disse scoringene. Målene har som kjent blitt scoret mot nyopprykkede lag, men de skal så klart ikke bli tatt fra han. Har vist seg god til å lese spillet og plassere seg bra i boksen. Det er sannsynlig for at han kan få seg et par sjanser for nettsus med tanke på hvordan Chelsea spiller. Lampard kommer mest sannsynlig til å gi Abraham fornyet tillit fra start.

2019lør14sep16:00lør18:0016:00 - 18:00 Wolverhampton - ChelseaPremier League 2019/20

Forrige artikkelPå sidelinjen med Johnny og Hans: Tips til FPL runde 5
Neste artikkelOversikt: Premier League-kamper runde 5

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her