Manchester United og Tottenham trenger sårt et mentalt pusterom. Da må henholdsvis Newcastle og Brighton slås denne runden.

United trenger en mental time-out

Jeg har en gigantisk Galaxy Note 10-telefon, men selv den er ikke stor nok til å finne tålmodighetsprøven Manchester United på tabellen. Jeg må scrolle.

Selv er jeg blant de som har mer ros enn ris å gi jobben Solskjær har gjort. Han rydder nådeløst opp i andres rot og har strengt talt gjort det alle ønsket at noen gjorde for et år siden. Kvittet seg med «daukjøtt» og styrket forsvaret, de kjøpene han har gjort er blant lagets sterkeste spillere så langt i sesongen.

Daniel tror Ole Gunnar Solskjær kan feire topp 4-plass etter endt sesong. Foto: Andrew Orchard/Andrew Orchard sports photography/Alamy
Det har ikke vært mye å juble for den siste tid. Snur det mot bunnlaget Newcastle? Foto: Andrew Orchard/Andrew Orchard sports photography/Alamy

Valget om å ikke kjøpe inn en spiss er også mulig å forsvare. Marginene er så små at Solskjær ikke kan bomme på kjøpet av neste angriper – det har også gitt anledning til å lettere finne plass til de unge kreftene. Det var en ren gambling og jeg vil påstå at United hadde hatt en god del flere poeng med en skadefri Martial der fremme – han var det ene som manglet i 1-1 kampen mot Arsenal forrige runde, så det er også forståelig at kritikken er der. For det svir når Martial og Rashford sliter med skader.

Fortsatt vil jeg hevde det er riktig valg – all den tid United ikke var sikker på kjøpsalternativene de hadde.

Men all verdens resonnering kan ikke hjelpe på det faktum at laget ligger på 10. plass. Fire poeng fra nedrykksplass og tre poeng fra topp 4 – og Champions League plass. En seier borte mot Newcastle, som ligger på 19. plass, vil gjøre godt for laget før den ekstremt viktige og tøffe hjemmekampen mot Liverpool 20. oktober.

Etter det venter 5 serierunder med et – på papiret – enklere kampprogram enn hva laget har hatt så langt.

Et tap mot Newcastle vil derimot være ren og skjær katastrofe.

Hodebry for Pochettino

Nevnte Newcastle har kun vunnet en kamp denne sesong og det er mot Tottenham, laget som er den største skuffelsen så langt i Premier League. For uavhengig av hvor tøft Solskjær har det, ingen har mer grunn til bekymring enn Spurs-sjef Pochettino.

Champions League-finalisten gikk egentlig til en varslet katastrofe i hjemmekampen mot Bayern München, for til tross for finalen i juni har lagets Premier League-prestasjoner i hele år vært langt fra forventet nivå. Sjeldent har vi sett et britisk topplag få mer juling på eget gress i Champions League.

Laget røk også ut av Carabao Cup på pinlig vis mot Colchester, slet seg til en 2-1 seier hjemme mot Southampton og ble så feid av banen i Champions League – på egen hjemmebane. Enkelte, som Daily Mail-spaltist Martin Samuel, sammenligner nå Pochettinos adferd med José Mourinho da det meste gikk nedover i Manchester United.

Nå venter Brighton, som kun kan vise til seier mot tabelljumbo Watford og uavgjort mot Newcastle og West Ham denne sesongen.

En seier der er å forvente. Da venter Watford hjemme, før et tøft oppgjør borte mot Liverpool. Fra der av og frem til 15. serierunde er det – på papiret – overkommelig motstand og mulig for også Tottenham å få et lite pusterom.

Tap eller uavgjort derimot, vil svi nå langt mer enn hva et poengtap isolert sett vanligvis gjør. Det er både Manchester United og Tottenham må gi svar på tiltale og feie over bunnlagene, for et tap denne runden kan velte de begge. For nå handler det kun om resultater.

2019lør05okt13:30lør15:3013:30 - 15:30 Brighton - TottenhamPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sport Premium,TV 2 Sumo

2019søn06okt17:30søn19:3017:30 - 19:30 Newcastle - Manchester UnitedPremier League 2019/20Kanal/strømmingTV 2 Sumo

Forrige artikkelOversikt: Premier League-kamper i runde 8
Neste artikkelFør kampen – Klarer Pellegrino å fortsette West Hams gode sesongstart?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her