Martin Ødegaard har signert for Arsenal med et låneopphold som strekker seg ut sesongen. Han kommer fra Real Madrid med lite spilletid og tøff konkurranse om startplass. Hva betyr dette for Norsk fotball?


Robin Nesse

Journalist

Robin er Kampguidens Arsenal-ekspert.


Det startet i 2014 hvor han fikk debut for Strømsgodsets A-lag som 15 åring. Flere milepæler skulle det bli når han ble den yngste spiller for Norges landslag, før han i 2015 valgte å reise til en av verdens største klubber, Real Madrid. Fem måneder senere stod han klar for å bli byttet inn til sin debut på Bernabeu. Ronaldo skulle ut, og 16 år gamle Martin skulle inn. Men det ble med bare det ene innhoppet.

Nå har han hatt tre låneopphold hos Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad. Det var hos sistnevnte at nordmannens prestasjoner for alvor fikk folk til å forstå hvorfor det hadde blitt snakket så mye av den lille, tynne teknikeren. Med 36 kamper, 7 mål og 9 assist fikk drammenseren sitt gjennombrudd. Det var kun Lionel Messi som hadde skapt flere sjanser i La liga i 2019/2020!

Det var ment for et to års opphold med Real Sociedad, men Zidane ville gjerne ha han tilbake inn til nåværende sesong. Det har resultert i en litt trøblete start med skader og lite spilletid. Med konkurranse fra Valverde, Modric, Kroos, Casemiro og Isco så sier det seg selv at det kan bli vanskelig når man ikke leverer. Når han ikke ble tatt ut til cupkamp mot 3. divisjonslaget Alcoyano, begynte ryktene for alvor spre seg om et nytt låneopphold, og det endte ved at Arsenal landet han en uke senere.

Norsk Fotball har i en årrekke slitt både internasjonalt og i hjemlig ligaer med prestasjoner som ikke er på ønsket nivå. Ingen Champions League-spill for norske eliteserielag på 14 år og ingen mesterskap for det norske landslaget siden 2000. Da begynner man å lure på hvilken grunnleggende feil som gjøres i norsk fotball. Den evige debatten om man skal toppe lag i tidlig alder har alltid vært noe andre land har gjort, som ikke Norge gjør.

Haaland og Ødegaard setter Norge på kartet igjen med hva de presterer på klubbfotball, og kanskje er det dette Norge trenger for å se hvilken rutiner, og vektlegging man må gjøre for å faktisk bli stjerner. For vi har manglet det superstjernestempelet på norske spillere i de store ligaene i lang tid nå. Ødegaard blir den første til å ta på seg Arsenal-drakten siden Pål Lydersen opptredener i 1994.

Med enormt engasjement for Premier League rundt «top 6» lagene i Norge vil det ble mye oppmerksomhet rundt Ødegaard. Om dette bidrar til å overbevise om at det er mulig å nå dette nivået med riktig dedikasjon gjenstår det og se.

Forrige artikkelOversikt: Runde 22 i Premier League
Neste artikkelFPL tips til runde 23, 2021

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her